Vecka 14

Då har vi gått in i vecka 14 då, 13+0, och detta är visst sista veckan i första trimestern enligt det vanligaste räknesättet! Wohooo...
Vi närmar oss en tredjedel avklarat, snart snart så...
Tiden går fort, samtidigt som det bara kryper fram saktare än saktast!

/M-J


Paket!

Det är inte bara kul att "få" paket (nåja få och få, har juh beställt och betalt för det vi får hem men kul är det juh ändå!), utan även att ge!
Vi var iväg förut och shoppade lite så nu står det inslagna paket här i vardagsrummet och bara väntar på att få ges bort till en liten Loui som snart blir hela 2 år, alltså inte så liten längre!? :-O
Hoppas hon kommer gilla sina presenter! Annars får vi leka med det istället, hahah...

/M-J


Alkoholfritt

Idag efter jobbet har vi varit ute och käkat middag och kollat på hockey. Jag var feg och tyckte det var för pinigt så jag fick frugan att beställa in en alkoholfri drink åt mig. Den var god!

När vi kom hem låg det hela 4 (!!!) paket och väntade i hallen! Yey! Som julafton att öppna paketen och kolla vad som finns i... ;oD
Tvåbabyfiltar var det, ett par babyshorts och en sommardräkt. Cute!

/M-J


Overkligt!

E's byrålåda är väl typ halvfull numera. Och mer är på väg hem! Kanske dags att E får en till byrålåda snart. ;o)

Jag kan knappt fatta att vi äntligen är gravida och en god bit på vägen... Och om det är svårt att greppa, vad är då att detta kommer att resultera i ett barn - VÅRT barn!! Och ännu trixigare att förstå, VI ska bli FÖRÄLDRAR!
Nej jag kan inte riktigt förstå. Det måste varavärldens längstaoch bästa dröm...

Mysigt är det iaf med babysakerna i hemmet, huroverkligt det hela än känns... :o)

/M-J


Perfekt!

Ultraljudet är gjort.
Jag var inte så nervös innan och sov även gott under natten, otroligt nog. Känt mig lugn. Som att jag vet...
Och ja, E (AKA B1) mår fortfarande bra där inne! Alive and kicking! 6,6cm lång. Och en riktig buse, som inte vill låta sig mätas eller fotograferas. Nejdåvi vänder oss så fort det ska mätas nåt.
Fick iaf måtten efter lite puffar här och där... och riskbedömningen var 1 på 20000, vilket tydligen är minimal risk. Inte för att vi hade gjort abort om riskbedömningen hade hamnat på hög, det hade vi aldrig klarat. Vi gjorde mest detta ultraljud för att få en titt på den lilla parveln ochbekräftelse på att den fortfarande är vid liv!
Skönt iaf att allt såg så perfekt ut så...
Ja med fostret iaf. Är lite irriterad dock på att jag tydligen har moderkakan i framvägg! Och det innebär juh att det kan dröja lite längre sen innan vi kan känna några sparkar. Surt men jaja...

Bra nyhet är även att B2 lever och frodas i sin mage. Skönt. B1 och B2 kommer bli såna buskompisar känner jag på mig! ;oP

/M-J


Trött, hört det förut?

Jag har jobbat helg och är förkyld. Och gravid, som bekant. Så med andra ord TRÖTT.
Trots det blev jag medsläpad på en bluesspelning igår lördag. Och idag är jag då ännu tröttare. Kan juh knappt gå normalt.

Imorgon är det ultraljudsdags... Alltid nervöst. Ultraljud är läskiga grejer. Usch.... Men klart man vill se bebben! Men det är just det, man vill att den ska va alive and kicking. Glad och välmående och bara finemang!

/M-J


Bockar av...

Har kunnat börja bocka av på vår shoppinglista. :o)
9 avbockade, 52 punkter kvar på listan att köpa innan bebisen kommer...

Jag är lite stressad över allt som skall handlas! Nog för att det är "länge" kvar men jag vill gärna försöka fördela på kostnaderna och inte behöva köpa allt på en gång sen. Dessutom vet jag att mycket kan man egentligen köpa allt eftersom men dels är det skönt att ha det hemma, dels så är det bra att ha det köpt eftersom man vet att ekonomin sen kommer att bli att betydligt sämre iom dålig mammapenning.

/M-J


Köldkörteln?

Fy fan alltså. Jag orkar inte. Nu ska jag visst kontrolleras för köldkörteln (!?), om jag fattat rätt, då jag haft avvikande värde på blodprov.
Kul. Kul. Kul. Inte!
Ja vi har struma i släkten. Men jag har ingen större koll på vad detta kan innebära, särskilt inte under en graviditet!!?
Hoppas på att det nya blodprovet visar bättre värden. :oS Skall gå och lämna blod nån gång mellan 10-15/11.
Suck.
:o(

/M-J


Vecka 13

Det är efter midnatt nu och därmed onsdag, vilket innebär att vi går in i vecka 13 idag!
De första 12 osäkraste/farligaste veckorna är över. Istället följes de av några "spökveckor", då man visst inte känner sig särskilt gravid och har inte riktigt hunnit utveckla någon riktig kagge än.
Vi har nu klarat av 30% av graviditeten, samt går in i fjärde månaden!

Spännande, tiden går fort, samtidigt som det går supersakta.
Snart är det dags för ultraljud också igen, dvs på måndag. Inte många dagar kvar tills dess... Tack å lov. Vill se vår bebbe NU, helst var och varannan dag liksom.... ;o)

/M-J


Barnvagnar

Idag har vi kollat lite på barnvagnar på nätet, nya, tillsammans.

Jag har juh hållit utkik ett bra tag för jag tycker de flesta är så fula... Barnvagnar är inte riktigt min grej..!? :oS
Och jag har även visat frugan lite då och då vad jag gillat och så... Barnvagnar är nog inte riktigt hennes grej heller. Och definitivt inte shopping.
Vi ska juh inte köpa nån vagn än så här tidigt men bra att försöka hitta nåt kanske i tid och fundera så man slipper impulsköpa sen...!?

Vi/jag har mest varit inne på att köpa en bättre begagnad. Men ikväll när vi kollade runt så kläckte frugan ur sig: "Varför ska vi kolla på begagnat för när du vet att vi ändå kommer att köpa en ny sen? Vi kommer inte orka hålla på!"
Nej det visste jag inte men om hon har den inställningen så är det väl risk att det blir så... Men vi får se...

Hur som, är nog i princip bara dessa modeller som jag/vi gillar... Även fast det finns nackdelar eller betänkligheter angående alla dem, på olika fronter...

Brio Happy - Kul att ha likadan vagn som brorsan, även om annan färg? Kul att ha likadan som jäkla kronprinsessan, även om annan färg?
Kronan - Lite låg? Joo vi är båda midgetkorta typ men ändå?
Tessa Duo - Aningen fjollig kanske? Och hittar ingen bild på sittdelen, endast liggdelen, så hur ser den ut?

Klart är iaf att vi gillar bäst stora rejäla hjul. Snyggast! Och även mest praktiskt i snö.

Vi får tänka mer på det här...

/M-J


Lågt HB

Vår barnmorska ringde mig idag. Hon hade kollat på resultaten från mitt blodprov som jag lämnat... och tydligen hade jag låg HB.
De ville att jag ska komma in och ta nytt blodprov snart så jag ska få hem en remiss på det.
Kul. Jag äter juh redan järn, då jag vet att jag haft dåliga järnvägen förut. Jag har även lågt blodtryck. Och så nu tydligen lågt HB igen.
Sist jag var konstaterat anemisk var i våras efter missfallet.
Inte undra på att jag känt mig svag, yr och helt utmattad av ingenting...
Hon sa aldrig vad värdet låg på och jag glömde fråga. Får vänta på remissen nu och så gå in och ta nyttblodprov då och höra mig för...

/M-J

Bortbjudna på middag

I lördags var vi bortbjudna påmiddag. Vi lagade och åt gott, samt körde quiz långt in på natten. Det var mycket trevligt och blev väldigt sent! Vi tog nattbuss hem.

I söndags var vi då heeeelt slut! Hela dagen helt helt helt utslagna!
Man är juh inte 18 längre. ;o)
Och så kan jag iaf skylla på att jag är preggotrött med.

Det enda som blev uträttat den dagen var ett tvunget besök på gatan bredvid vår på en lägenhetsvisning.

Vi är tanter, vi måste inse att vi måste lägga oss vid tio om vi ska va mänskligt fungerande dagen efter...

/M-J

Ps. Fick reda på att vi känner några med EXAKT samma BF-datum som oss!!!


199!

Yey! Mindre än 200 dagar kvar till beräknad födsel.

/M-J


Gravidbox

Idag hämtade vi ut vår första gravidbox! :o)
Från Barnens hus var det.

/M-J


Gravidkudde

Ja eftersom mina fogar strular och gör ont, värre i vissaställningar, så har jag nu börjat sova med enkudde mellan benen och en som jag kramar. Sedan försöker jag pula ändarna avkuddarna lite undermagen för att försöka kontrollera på vilket sätt jag ligger på. För annarsbrukarjag juh ligga på sidanoch sedanvrida mig med magen ner mot madrassen. Och det är inte så skönt för fogarna eller magen längre... vill juh dock avvana göra det...
Hur som är det lite bökigt med dessa kuddar, så nu har jag börjat spana efter en riktig gravidkudde - en sån där lång!
Ja redan!
Men än så länge är det bara på spana-planet. Dock väldigt sugen. Verkar smidigt och skönt.

/M-J


200 dagar

200 dagar kvar... Pust!

/M-J


Bra med gravidförsäkring

När vi tecknade en gravidförsäkring så tänkte jag att det var bara för att och inget man ändå hade någon nytta av. Men ack så fel jag hade, eftersom jag redan idag i tolfte veckan fick användning av den!
Var jätteglad och nöjd med den service jag/vi fick idag tack vare försäkringen. Det var superbra och skönt att ha en barnmorska att kunna ringa till och rådgöra med! Och jättetrevlig var hon. Så nog är jag för tillfället iaf nöjd med min gravidförsäkring från Folksam och bemötandet från barnmorskan på Falck Healthcare. :o)

/M-J


Alive and kicking!

Drygt två timmars väntande på akuten. Blodprov, urinprov och slutligen undersökning och ultraljud.
Resultat? Hon såg att det blödit men ingen orsak till det. Förmodligen är både smärtorna och blödningen pga att det växer och slits så mycket där inne.
Fostret såg bra ut och hjärtat slog. Den sparkade en massa! Såg ut som en minibebis. <3
Längden var 11+2, så lite större än vad den skulle va. Men inte onormalt stor, utan normalt. Stor liten bebis. ;o)
Om inte blödningen tilltar så ska det inteva nånfara och eftersom vi redan har ett ultraljud inplanerat om 1,5 vecka så behövs det visst inte nån uppföljning utöver det. Skönt.
Lättade.

/M-J


På väg till gynakuten!

Har just gått ifrån jobbet lite tidigare idag och är på väg till gynakuten på sjukhuset.

Orolig. Och hatar att besöka vårdinrättningar, för de har alltid en förmåga att få en att känna sig ovälkommen och som man är dum som kommer dit. Men jag har pratat med en barnmorska som sa att jag kunde åka dit och kolla upp det.
Ja en barnmorska ja men inte vår. Vår är såklart på kurs idag och imorgon. Hela vår MVC är det och går inte att nå. På vanliga vårdcentralen hänvisade de till MVC i Salem - var de inte svarar i telefon och ringer inte upp när man lämnat nummer. Så fick ringa en barnmorska som vi har tillgång till via telefon tack vare gravidförsäkringen vi har. Hon sa att allt kunde vara normalt men att på gynakuten kunde dom kolla upp det!

Igår eftermiddag fick jag kramper på vänstersida när jag var på jobbet. Sista två timmarna fick jag mest stå still för annars gjorde det ont. Och så kom det blod? Nåt ljust rosa. Lite.
Idag gör det inte lika ont men fortfarande ont till och från. Och nu ärdet istället bruna flytningar.
Gravidsymptomen somillamående och ömma bröst har försvunnit, typ sen ultraljudet...
Och jag har juh fått ett tidigare missfall som inte ville komma ut själv.

Som sagt, allt är sånt som kan vara vanligt och behöver inte vara nån fara alls - men nu är man juh orolig.
Hoppas att dom på Gynakuten är snälla och inte heltbäng. Jag går juh inte dit bara för att, utan drar mig från att göra det i första taget. Hade inte barnmorskan sagt att jag kunde gå dit hade jag inte gjort det heller.

Hoppas allt står ok till med vår lilla E...

/M-J


Skor

En gång i tiden, för inte alls så länge sen faktiskt, så kunde jag ha 12cm klackar på jobbet utan att dö... Nu kan jag inte ens ha dessa (se bild) snyggiga höstskor utan att lida. Faktiskt så funkar typ inga andra skor än mina kära ballerinor som jag går i dag in dag ut... Fruktar snöfall, vad ska jag göra då...!?
Alltså fötterna är juh inte så värst svullna än, tror jag, men jag orkar helt enkelt inte att gå i nåt annat längre...
Får nog ta och försöka ta mig tid till att prova en massa skor idag på jobbet, om jag orkar!
Är juh helt slut! Vill bara sooooova....

/M-J


Vecka 12

Inne på tolfte veckan då, 11+0.

Och jag känner inte mycket alls längre... :oS

/M-J


Helt slut!

Igår var jag ledig och slöadehela dagen. Idag har jag jobbat igen... Och är heeeelt slut!!!!!!!! Fy fan. :o(
Och imorgon börjar jag tidigare och har längre arbetsdag! :oS
Hur ska detta gå...

/M-J


Jobbhelg

Jobbhelg. Därmed trött!
Igår kväll hade vi iaf besök, då vi bjöd svärmor på middag och lagade tacopaj. Mums!
Vi åt alla 2 stora bitar var och efteråtvarjag redigt svullen!!! Såg riktigt jäkla gravid ut jan jag säga!! :oS Lite väl...
Senare följde vimedsvärmor på promenad hem till henne och hem igen.
Och min köldallergi gav sig till känna. Hurraaa... Not. :o(

Idag bara jobb och så soffan! Trött!

/M-J


TRÖTT!

Jag jobbade i måndags, sen har jag varit ledig sen dess i tre dagar... Nu är jag på jobbet och har rast. Jag är TRÖTT! Skulle vilja powernappa lite! :oS
Först var jag pigg... och sen plötsligt bara slog tröttheten ner. :o(
Fattar inte hur jag ska orka ända till sju!!? 5 jäkla timmar kvar liksom!!!
ZzzzZzzzzzz....

/M-J


Mobilfakturor = ren idioti!

Irriterad. Fått en påminnelse på en räkning som jag inte betalat. Nej jag har inte betalat den, för jag glömde helt bort den när jag betalade mina andra räkningar (i god tid) - eftersom jag INTE FÅTT FAKTURAN! Tydligen var det en mobilfaktura, vilket i sig är ren idioti enligt mig att få fakturor via sms, men nu är det faktiskt så att jag INTE ens fått någon sådan sms från dem! Ändå är felet mitt och jag får betala påminnelseavgift, för att företaget säger att de HAR skickat ut ett sms. Jaha ja, vad ska man göra, bara att betala. Men fan vad irriterad jag blir!

/M-J


Middag och häng hos J&amp;T!

Jag orkar visst aldrig numera skriva om något annat än graviditeten eller innan det om försöken... Har varit så ett bra tag nu. Men antingen är jag nu när jag är gravid för trött för att orka det när vi hittat på nåt. Eller när jag jobbat. Eller så är/har jag varit för upptagen med att ja faktiskt göra saker istället gör att skriva. Som tex i somras, då for vi runt i landet och var i Köpenhamn... Men jag är osäker på om jagskrev nåt om varken Köpenhamn eller om Öland, Småland, Eskilstuna eller om Furuvik..!? Och sommaren innan vet jag att jag inte skrev nåt alls när vi gifte oss, för undervåren slutade jag juh att blogga helt i typ över ett halvår. Då reste vi juh till Mexiko ochNew York och sedan var det full rulle med bröllopsplanering och så bröllop och sedan semester...
Men man kanske skulle försöka skärpa sig. Inte för att jag tror det håller i sig... ;o)

I lördags var vi iaf bortbjudna påmiddag hos Jessie och Tobbe. :o)
Vi drack välkomstdrink (som förstås var alkoholfri för min del), umgicks, pratade, lagade och åt tacos, Mickis och Tobbe sjöng och spelade gitarr, övriga drack öl och jag vatten (gillar inte så mycket mer numera, absolut inte läsk) och så fick vi värsta goda efterrätten!
Det vartrevligt och blev sent!
När vi åkte hem på natten var det lite läskigt (vi är juh båda så hariga och speciellt på nya okända platser för oss) och obehagligt med alla fullamänniskor ute. Åtminstone jag var juh nykter.
Hemresan var lång och kändes ännu längre! Gravid trötter ville bara hem och sooova! Men kom inte hemförrän vid tre, snark!
Dagen efter på söndagen var jag HELT SLUT! Hela dagen helt död! Shit. Började nästan gråta när var tvungen att klä på mig så vi kunde handla på livs iaf. Fy fasiken. Kändes som jag sprungit maraton, gånger hundra!
Hhmm nej tänkte tydligen inte på att fota mig själv nåt. :oS 
 
För övrigt var detta nog första gången som vi var bortbjudna till ett annat gift par! Lite konstigt, man kände sig vuxen på nåt sätt... Eller nääfaktiskt inte, mer som att vi låtsades va vuxna. ;o) Fast bara när man tänkte på det, heheh... 
Inte så många vänner och bekanta i ens egen ålder som är gifta, konstigt nog. Menar, inte så vi är pyrunga längre. ;o) 
 
 
/M-J

Vecka 11

Elfte veckan har vi nu gått in i...
Och avklarat 25% av graviditeten, dvs en fjärdedel.

/M-J


Fundering

En fundering bara.

Vi räknade förut lite löst på vad våra olika IVF-mediciner hade kostat för oss... Och kom fram till att det var över tio papp, runt 15000:- skulle jag tro att vi hämtade ut medicin för. Det är då man är jävligt glad för högkostnadsskydd på medicin i Sverige! Jävligt glad.

Vad det hade kostat med inseminationer och IVF, samt alla miljoner undersökningar hit och dit både innan och under tiden vi genomgått fertilitetsbehandlingar på sjukhus ska vi då inte ens tala om! För dom siffrorna skulle ha fått medicinkostnaderna att likna ett piss i havet. Verkligen glada för högkostnadsskyddet på sjukvård också i Sverige. Verkligen glada.

Och det faktum att ens fertilitetsbehandling erbjuds och inkluderas i sjukvården och högkostnadsskyddet i Stockholms län... :o) ..(om än med vissa begränsningar).. Och att vi i detta län inte diskriminerar samkönade par, utan att vi har fått samma möjligheter att försöka bilda familj med den vi råkat bli kära i. <3

/M-J


Inskrivning

Idag var vi då på inskrivning på mödravårdscentralen.
Lämnade blod- och urinprov. Testade även blodtrycket.

Som jag redan kännt själv och visste så var blodtrycket väldigt lågt. Men det är inget man kan göra nåt åt, bara lära sig hantera det på nåt sätt... :oS

Urinprovet visade tydligen att jag åt för dåligt..!?! Ehhh.. Jag sa att jag tyckte jag äter som vanligt, minst, men hon sa att det visade att jag inte fick i mig tillräckligt så kroppen äter av mina egna fettreserver. Det är inte skadligt för min inneboende, h*n får i sig det som behövs... det är bara min egen kropp som tar stryk, sa barnmorskan.
Jaja, jag har svårt att tro att jag ska äta mer än vad jag gör och kan nog knappast få i mig mer heller, så det får vara så att min kropp äter från fettreserverna då ett tag. Det verkade juh lugnt ändå, inget att oroa sig över.
Men kanske kanske är det så att jag inte äter för lite utan E som äter för mycket... Är juh trots allt gener från släkten V vi pratar om här... Heheh... ;o)

Hon skickade remiss för ultraljud i vecka 13-14. Och för rutinultraljudet i vecka 17-20 (?). Och sen skall vi tydligen få ett till extra ultraljud i vecka 32 tror jag att det var. Man får tydligen gå extra när man gjort IVF.

Och nästa vecka skall jag lämna blodprov igen, för fler tester.

Sen nästa gång vi skall träffa vår barnmorska blir julveckan, 21:a December om jag kommer ihåg rätt.

Joo... Jag fick även nummer till sjukgymnast som jag skall kontakta om mina bäckensmärtor blir värre. Har juh redan haft ont både i ligamenten fram och även bak vid svanskotan. Det är tidigt men så är det visst för vissa...

/M-J


MVC

Idag är det MVC-dags, fast först på eftermiddagen.
Nu har jag sovmorgon eftersom jag är ledig idag. Ska väl försöka somna om då...

/M-J


Kraftlös

Igår kväll gick jag dom vanligt (numera) och la mig tidigt. Men hade svårt att somna då jag fick sån huvudvärk. :o(
Som tur var var det borta på morgonen! Men istället vart jag igen sådär svag och kraftlös, så man knappt orkade stå upp. Och lite illamående på det. Åter igen, inte kul att behöva duscha när man känner sig nästan svimmfärdig. :o(
När jag sen stod och väntade på bussen till jobbet fick jag nästan lite panik. Orkade liksom inte bära handväskan eller stå upp längre. Som tur var kom bussen. Undrade hur det skulle gå att jobba hela dagen idag, speciellt som jag visste att vi skulle ha JÄTTEMYCKET att göra idag på jobbet.
Turligt nog väl på jobbet började jag känna mig piggare igen!
Men nu efter lunch känner jag att fingrarna domnar bort av att knappa på mobilen... Orka.
Jaja ska sluta skriva och hoppas att detta lättar snart igen... :oS

/M-J


Vecka 10

Går in i 10:nde veckan idag, dvs 9+0.

/M-J


Jordgubbar!

Senaste cravings. Vill ha frukt hela tiden. Bananer, druvor och helst av allt jordgubbar!!!
E förstår inte riktigt att det inte är sommar och jordgubbssäsong, inte lätt att veta där inne kanske... Så E får som E vill. ;oP

/M-J


RSS 2.0