Magen v27

Magen igen då, nu i vecka 27.
Känner mig inte direkt liten och nätt om vi säger så. Längtar till Maj!
Har både stödstrumpbyxor och stödbälte på mig nu till jobbet...

/M-J


Sexigt!

Så evigt trött på vintern nu! Vill ha vår!
Det kan inte vara meningen att folk ska bo i de här breddgraderna!!? Min kropp är iaf inte byggd för det!!!
Inte nog med att jag har köldallergi, utan jag torkar också totalt ut på vintertid! Blir supertorr och smörjer in speciellt ansiktet som en tok hela tiden. Men det räcker inte...
Har känt en jättetorr fläck på ena kinden ett tag nu och till slut bröt det ut någon form av utslag där. Och nu börjar det sprida sig mot munnen och det börjar allt mer se ut som ett gigantiskt munsår. Kul. Skitkul verkligen! Som att jag inte känner mig så attraktiv redan som en gravid knubbsäl. Yey!

/M-J


Vagnen är här!

Igår kom den äntligen, vagnen, och vi hämtade ut den på kvällen.
Monterade ihop och testade så allt funkar.
Sen hade vi på regnskyddet och drog för hålet, samt täckte upp med paket med lakan samt en nalle så inte kattskrället kan bosätta sig varken i eller på vagnen! ;o) Hon måste lära sig direkt från början att vagnen är off limits för henne. Den är till för den andra bebisen! ;o)

/M-J


Sjukgymnasten

Igår, tisdag, hade jag tid hos sjukgymnasten. Fick prova ut ett stödbälte och skall tydligen börja på bassängträning.
Ja det är juh bra tänkte jag.
Men på hemvägen kom jag på att jag då måste försöka klämma in mig i badkläder också! :-O Provade hemma och trångt blir det men får lov att funka. :oS
Och gravidbältet vet jag inte riktigt om bebis i magen uppskattar för så fort den åker på startar en karatefest riktad mot den! :oS

Ja jag har förresten inte skrivit om hur det gick hos barnmorskan i förra veckan...
Tydligen var mina järnvärden inte värst förändrade från sist. Men blodtrycket är juh däremot tydligen väldigt lågt.
Och bebis hjärta slog i 140 slag i minuten den här gången. Sist var det 145. Hemma när vi lyssnat har jag räknat till allt mellan 130-150, oftast runt 135 kanske.

/M-J


Tvåsiffrigt!

I söndags nådde vi milstolpen 100 dagar kvar till BF.
Och följaktligen kom i måndags nästa milstolpe, tvåsiffrigt kvar! Dvs 99 dagar kvar till beräknad födsel.
Countdown!

/M-J


Kryssning

Vi var på kryssning i helgen.
Och som nykter märker man verkligen hur äckliga och dräggiga folk är på båten! Fy fan. Och det värsta är juh att man märker att folk själv tyckeratt de är så jäkla häftiga och himla sexiga. Ehhm no you're not!
Själv kände jag mig inte heller särskilt het iofs. Fötterna svullnade också upp och blev tvungen att switcha ner från 13cm's klackar till platta ballerinor. :oS
De alkoholfria drinkarna var av varierande kvalité, beroende på vilken bartender man vände sig till. Tur man lärde sig relativt snabbt.
Maten på buffén föll inte mig i smaken. Lite väl åt jul/midsommarhållet. Men hittade iaf saker att äta och blev såklart proppmätt.
Och i tax freen hittade jag finskt godis! Som jag längtat efter Suku laku! Mums!! Ett plagg till bebis i magen blev det också! Från Lundmyr.
Ja det var den kryssningen. Nästa kan jag förhoppningsvis slippa vara helt nykter på... ;o)

/M-J


Vecka 27


V26-magen!

Shit asså, hur ska det här sluta!? Hur stor kan den bli!!? :oS

/M-J


Vecka 26

Då går vi in i vecka 26...
De där hjärtana fylls på rätt bra nu.. :o)
Men önskat ändå att tiden kunde rulla på lite fortare. ;o)

/M-J


På g hem från jobbet....

Hunnit klart med över hälften avvarugrupperna på inventeringen nu. Men trött är jag! Tur jag ÄNTLIGEN är ledig imorgon! ;o)

Ja apropå tröttheten. Kan juh vara järnbristen. Men kan juh helt enkelt också bero på att jag är gravid! Graviditetströtthet. Och så att jag vaknar hela nätterna igenom när jag vänder mig fram och tillbaka för att allt är så obekvämt. Ingen bra sömn här inte.

/M-J


Tröttare än tröttast!

Är helt sänkt. Så trött hela tiden! Ingen ork alls.
Börjar misstänka att jag har stor järnbrist trots att jag äter järntabletter. Tror inte det räcker. Har juh järnbrist i vanliga fall också, även som ogravid. Och sist vi var hos barnmorskan sa hon att mina järnvärden var dåliga. Käkade järntabletter då också men slarvade ibland. Nu har jag dock varit duktig med dem men ja... Jag tror att jag behöver mer! Vågar dock inte öka dosen utan konsultation om det. Ska iaf till barnmorskan imorgon igen så vi får se om jag har rätt eller om det är något annat.
Jag sover lätt 12 timmar nu och är ändå trött. :o/
Att vara konstant trött och dessutom ha smått huvudvärk, som jag numera börjat få nästan varje dag, gör inte direkt under för humöret. Inte konstigt att man inte är så munter. Inte lätt att vara preggo.

Jaja måste väl göra mig i ordning för att åka iväg och jobba... Snark...

/M-J49ers...

Igår, söndag, morgon när jag klev upp möttes jag av en lustig katt i vardagsrummet. Hon spanade på och tänkte försöka fånga fåglarna som var på ute på balkongen. De tecknade nämligen skuggor på fönstret! Mycket spännande! Värsta cute hon va. :o)

Sen var det jobb, inventering, och så pizzatime på kvällen. Till sport. Suck.
Först fotboll och sen amerikansk fotboll.
Jag var värsta snälla frun och kollade på NFL med frugan. Hon var så nervös, hahah... Men till slut vann 49ers och går därmed till Super Bowl! Med andra ord åker jag på att kolla på det också om två veckor! Men sen är juh iaf NFL slut för säsongen...

Idag skulle jag ha varit ledig men ska trots allt åka in och inventera lite sen senare. Ska vara ledig på onsdag istället, i samband med MVC-besök. Så nu ska jag FÖRSÖKA somna om här och få mig några timmars välbehövd sömn till, om det går...

/M-J


Brio Happy!

Som sagt/skrivet, vi har nu beställt barnvagn! Och vi var mycket överens om vad vi ville ha! En kolsvart Brio Happy blidde det. Svart teleskopchassi och lufthjul, samt svart i både sittdel och liggkorgen. All black. Nåja det är juh faktiskt vitt inuti vagnen! ;o) Och så kommer det att bli ljusare och färggladare bäddning i den och världens sötaste ljusstråle ska juh ligga där i! ;o) OM det nu nån gång ploppar ut nån unge ur mig, har fortfarande så svårt att tro det... ;o)

/M-J


Barnvagn beställt!

ÄNTLIGEN har vi beställt den, så nu är förhoppningsvis vagnen på väg hem till oss snart! :o)
Vaggan står redo bredvid vår säng, alla kläder som behövs (gånger hundra, hahah) ligger i byrån, bärsele finns, skötbordet står på plats, badcape, bröstpump, nappar, nappflaskor, kräkdukar, tvättlappar, krämer och oljor finnes... m.m. Bara småtjaffs och babyskydd kvar nu!
Skönt att ha det mesta ordnat med INNAN jag eventuellt går på gravidpenning om drygt en månad och vi därmed blir något fattigare... ;o)
Och tack farmor Eila för sponsringen med vagnen! <3

/M-J


Sjunga för magen

Ikväll när vi kom hem har vi legat i sängen och myst. Ja frugan har klappat magen, spelat musik på iPaden och sjungit för bebisen i magen.
Katten tyckte inte det var så himla kul så hon låg nedanför sängen och glodde surt in i elementet på en hög nerrivna kläder!

/M-J


After work

Då har man jobbat och inventerat klart för idag, samt fått i mig smarrig fläskfilepasta på after work. Fruganoch en massa andra människor var här och kollar på hockey, så jag joinade helt enkelt på vägen hem. Nu blir det mer hockey och fler alkoholfria drinkar.... Tur man inte blir bakis av dem för jag jobbar i helgen också... Är bara ledig på måndag, i övrigt jobbar jag varje dag fram till nästa helg! Pust. Och då blir det kryssning! Får se hur kul det är nykter. :oS Helgen efter börjar Melodifestivalen och håller på i 6 veckor framåt! Yey!
Men som sagt, nån mer drink...

/M-J


Bara hormoner?

Graviditetsdepression? Finns det nåt sånt? Ochvarför i så fall?
Har känt mig nere nu i nån dag. Vet inte riktigt varför. Många tankar. Trooor mest att jag inte riktigt kan förstå att jag faktiskt är gravid. Förstår inte att det ska komma ut en bebis om kanske sisådär 3,5 månad. Känns som jag försöker lura mig själv liksom. Blir ledsen. Är visst OERHÖRT HORMONELL just nu! Och vet vad det beror på, graviditeten, som jag inte ens förstår. Ja det blir kaos i huvudet.
Behöver kärlek! Frugan är inte här. Blä. Bara blä.

/M-J


Utslag!?

Ser ut som katten rivit sönder mig, kliar som sjutton men vet inte vad det beror på!? Vågar inte äta allergimedicinen heller eftersom man är preggo...
Har inte ätitnåt konstigt eller annorlunda. Katten har inte varit på halsen. Men vem vet... Jag är juh allergisk mot allt möjligt!
Ok på bilden syns det inte så bra men vänster sida av halsen är alltså knallröd och det ser ut som stora klösmärken på halsen!

/M-J


Ominventering

Det är visst dags igen, för inventering. För som vanligt har vi åkt på en ominventering, jippiiii... :oS
Men det var väntat.
Ajja, har man iaf nåt att göra. Det är juh lågsäsong nu.

/M-J


Magen v25

Stora magen jajjamen... Såhär ser den ut i vecka 25.
Inte undra på att den är stor heller för nu ska visst min livmoder vara stor som en fotboll står det i gravidapparna! Och lillen där inne är inte så jätteliten längre utan längre än en vanlig linjal, dvs över 30cm.

/M-J


Vecka 25

Då går vi visst in i vecka 25 nu då!
Större mage. Större krämpor. Speciellt höfterna lider nu! Ömmar och värker!
Att sova är allt svårare och obekvämare. På mage är det uteslutet att ligga. På rygg funkar det bara kortare stunder, sen säger bebis ifrånoch börjar med karatefest. Återstår bara på sida då och höfterna känns som de ska smulas sönder snart?
Att sitta ner är inte heller nån lätt match, varken i soffa eller på stol. Efter ett tag värker det. Fogarna är inte glada.
Hungrig somsjutton har jag blivit nu igen! Akuthungrig blir jag! Som i morse låg jag i sängen och var svimmfärdig för att jag inte ätit under hela natten, ehh... :oS
Järntabletterna har annars hjälpt till nu mot yrseln. Men istället reagerar nu magen mot tabletterna! Måste köpa nåt annat! Blutsaft har jag läst rekommendationer om? Kanske ska testa det, kanske är bättre, vem vet...

/M-J


60%

60% av graviditeten har passerat! :o)

Och kvällen har spenderats på krogen. Biffstek, kycklingvingar, alkoholfria drinkar, öl, folk och hockey är vad som gällde.

/M-J


Jag, mamma...!?

Oj. Inte tänkt på.
Brukar säga till frugan att hon nu är mamma oavsett om hon förstår det eller inte. Hon är mamma till barnet i min mage.
Ja för det är inte ett ägg längre, inte en blastocyst, inte ett embryo, inte ens ett foster, utan nu är det ett BARN jag bär på! :-O
Hur som, det jag inte reflekterat över är att JAG också är en mamma nu..!?!?!?
Eftersom jag tydligen har ett barn i magen (vilket jag fortfarande har svårt att ta in och förstå) så har juh rimligen det barnet en (två!) mamma/or också. Och eftersom barnet är MITT (vårt) så är väl det jag (vi) som är dess mamma/or också.
Nej jag kan inte förstå det. Tvivlar på att jag ens kommer att kunna förstå att jag blivit mamma när barnet kommit ut. Det kommer nog att ta ett bra tag det där...!?

/M-J


Mer jippi? :oS

Söndagen fortsätter lunka på...
En massa underbara kunder som man haft roliga (?) och givande (?) samtal med, en del på arabiska också.
Ingen matlåda med mig och numera tydligen ett kort fattigare, bankkortet! Får panta burkar för att få i mig lunch idag.
Vad som tidigare var ett förhållandevis mindre hål i stödstrumpbyxan har bara spruckit upp mer och mer. Inte blir det bättre heller av att jag fastnar med en dragkedja just bredvid hålet.
Sammandragningar i magen går väl an eftersom de inte är sådär jättestarka men vi behöver inte lägga till nåt som känns som sammandragningar på ett annat onämnt ställe, foglossning kanske kan orsaka detta.
När det väl är dags att få gå hem så har SL ändrat i budstabellen så min nästa buss går inte förrän 32 minuter senare än vad jag är klar. Stirrar på klockan. Rullar tummarna. Vägrar gå ut i förtid för det är fan askallt!
Kanske man bara skulle lägga sig och sova och skita i allt...!? :oS

/M-J


Jippi? :oS

En underbar start på söndagen?
Vaknar frusen med utslag av köldallergin.
Går iväg till jobbet i ungefär femhundra minusgrader (?). Det är broöppning.
Väl på bussen sitter det bredvid en läskig (!) tant som pratar med sig själv.
Mitt enda sköna gravidplagg som jag äger, stödstrumpbyxorna, går sönder!
Jag blir svag bara av att lyfta upp händerna tillräckligt högt för att kunna sätta på mig mascara. Men eftersom vi kör med ensambemanning i butiken är det bara att bita ihop och sätta igång. Lyfta, bära, packa upp, klättra på stege.
På väg ner för stegen trampar jag fel så jag halkar nerför resten. Skönt...
Som att resten av dagen kommer att bli bättre..!? :oS

/M-JGlowing?

Tycker mycket bättre om när man får komplimanger istället för att bli kallad för tjockis...
Så som att man ser så fräsch ut, håret glänser, ser pigg ut... Osv.
MYCKET MER UPPSKATTAT! Och behövt just nu. ;o)
För även om jag tydligen inte ser ut att va svullen, ha ont osv, vilket jag hört... Så känner jag mig så! Så det är juh roligt när man får höra att det ser ut som motsatsen, trots att jag förstås har svårt att tro på det. ;o)
Tack iaf! ;oP

/M-J


Tjockis?

Jag undrar hur folk tänker? Hur kan man tycka att det är ok att kallanågon som är gravid för tjockis? Speciellt fundersam blir man över folk som själv fött barn tidigare. Man borde juh veta att man som gravid kanske inte är så bekväm med sin kropp? Men skit i det, överlag tycker jag helt enkelt bara inte att man säger så till någon, alls, överhuvudtaget!

/M-J


Vinterkappan är trång

På väg till jobbet.
Och såhär ser jag ut i min vinterkappa. Magen syns..!!? Uhjja...
Nu undrar jag för övrigt ännu mer över hur jag tänker när jag handlar kläder!? När jag köpte den här kappan förra året så var den för stor, jag visste det men körde på ändå... Trots att storleken mindre sattbättre. Knäppis! Men ja nu är det juh bra med extra plats. Fast den är på sprickgränser vid magen snart... Hahah... Vi får se hur länge jag kan tränga mig i den..,

/M-J


Gravidkroppen och hormoner!

Har legat sen sextiden då frugan drog till jobbet och försökt att somna om... Men det går visst inte så bra.
Sömnproblem numera. Allt är så himla obekvämt bara. Vet inte hur man ska ligga för att det ska vara skönt för inget är skönt längre! På sin höjd i några minuter. Och jag lyckas somna på sidan med gravidkudde mellan benen men sen vaknar jag av att jag ligger mer eller mindre på rygg och har ont.
När jag är vaken kan det vara skönt att ligga på rygg, på rätt sätt. Men i sömnen nej!
Usch fy tvi. Gravidkroppen är inte rolig! Ja man får säga så!!! Även fast man kämpat för att bli gravid! För det är bebisen som jag längtar efter, som är slutmålet, inte graviditeten. Nu längtar jag bara efter att tiden ska rulla på mot slutmålet! :o)
Hur ska man kunna sova? Och värre kommer det här att bli för större lär jag fortsätta bli! :-O
Sova är svårt, även så att sitta bekvämt i soffan...
Klämmer hela tiden magen, höfterna värker, fogarna jävlas.
Och just nu har E fest i magen. DET är iofs rätt mysigt även om det känns konstigt. ;o)
Nej jag gillar inte alls min kropp nu. Svårt att förklara. Visst gillar jag på sätt och vis att vara gravid men samtidigt verkligen inte. Saknar MIN kropp, rörlighet, bekvämlighet, frihet. Hahah...
Just nu känner jag mig mest bara bullig, gropig, stor!

Igår på vägen hem från jobbet, när jag kom till busshållsplatsen med mina två tunga kassar, så blev jag erbjuden sittplats. Mmm magen putar. Blev glad, ledsen, chockad, vet inte vad... Tackade nej iaf. Då tyckte tjejen iaf att jag åtminstone skulle sätta ner kassarna på bänken (blött på marken). Jag gjorde som hon sa och tackade.
Jobbigt med dubbla känslor. Glad eller ledsen?!
Längtat efter att det verkligen skall synas att jag faktiskt är gravid men SÅ långt gången är jag juh inte än... Så känns lite jobbigt att redan vara så pass stor. Aldrig ska man va nöjd?
Var ledsen och fick tröstas när jag kom hem. Gravidkroppen och hormoner är inte en bra kombo!
Inte ledsen enbart av att bli erbjuden sittplatsen... Utan hade juh gått och sett mig själv i spegeln på jobbet innan det och det var minsann inte någon vacker syn det. Och så på det haft problem med att de jäkla gravidstrumpbyxorna hasar ner halvvägs på magen och håller sig alltså inte ovanför som jag vill, obekvämt!!!

Nej nu får det vara slutventilerat och gnällt för den här gången... Ska fortsätta försöka somna om en stund innan jobbdags. Men mest troligt är nog att jag kommer ligga här och vrida och vända på mig och känna på E's kalasande... ;o)

/M-J


Graviditetsbilder

 

Mer bilder...
Mår dåligt över hur man ser ut... Men tänker som vanligt att det kan vara kul att se tillbaka på sen...
Och är fortfarande bitter över de förlorade bilderna från innan vecka 11.
Hur som har jag inte lust att bli större längre. Nu är det jobbigt. Obekvämt. Längtar till det är färdigjäst! Men ja det får juh vara värt allt bara man får den där bebisen tull slut! Fast ja jag längtar efter att bli av med kilon igen...

/M-J

 Ps. Såhär i efterhand är det kul att se och minnas att jag tyckte jag redan blivit så stor och svullen på de tidigaste bilderna. Oj oj vad jag inte visste vad komma skall... ;o)


Vecka 24

Vecka 24.
Ytterligare en vecka avklarad. Nu går tiden dock väldigt långsamt igen, känns som inget händer, heheh...
Har haft ont i magen senaste dagarna. Och kroppen är helt enkelt bara fruktansvärt obekväm nu...

Har jag förresten skrivit det att jag skickat in moderskapsintyget till Försäkringskassan och även i förra veckan ordnade med papper för graviditetspenning och skickade iväg ansökan i helgen... Så nu är det väntan på svar som gäller. Får jag godkänt så blir det förmodligen från 9 mars jag stannar hemma.
Egentligen vill jag jobba så länge som jag kan men hur länge är det möjligt att lyfta, bära, klättra, plocka, upp och ner med en stor mage..? :oS

Frugan har somnat i soffan, som vanligt. Hon ligger och yrar i sömnen nåt om bebisen i magen och om att känna den... Sötnöt! ;o)
Nää nu ska väl jag också försöka sova. Ska juh jobba imorgon igenefter några dagars ledighet. Blä... ;o)

/M-J


Resa?

Håller på och funderar och planerar ang en eventuell resa...
Frugan skall kanske åka på affärsresa igen och frågade om jag kunde följa med i så fall. Och jag som älskar att resa vill juh såklart följa med om jag kan!
Nu är jag juh dock gravid så det blir juh lite mer komplicerat med att boka flyg och så...
Efter 6 februari behöver jag tydligen ett (max 2 veckor gammalt) intyg från barnmorska om att jag haft en komplikationsfri graviditet och är lämplig att få flyga. Och efter 4 april får jag inte flyga alls.
Innan 6/2 blir nog lite svårt att hinna tror jag, så får nog satsa på att jag kan få ett intyg...
...OM resan ens blir av.
Vore trevligt att övernatta på hotell, äta hotellfrulle och upptäcka en ny (liten) stad.

/M-J


Första sparkarna!

Jag önskade mig juh en julklapp av E, att få känna på sparkar! Och på annandagen hände det, sparkkalas där inne! Och sedan dess har jag känt dagliga fosterrörelser. :o)
Det nya året inleddes också med att frugan kunde känna sparkar för första gången i lördagsmorse den 5:e. Tre sparkar i rad fick hon känna mot sin hand! :o) Det var även första gången jag själv kunde känna sparkar utanpå magen.
Som vi längtat efter detta! Äntligen! :o)
Innan har juh jag känt svaga buffar inuti nån gång med veckors mellanrum... Men nu i vecka 23, samma dag vi gick in i den veckan, så är vi äntligen här... Äntligen!

/M-J


Nytt år!

Äntligen 2013 - i år ska vårtbarn komma till oss!!! :o)
<3

Första veckan på året.
Gick in i vecka 23 - en milstolpe! Nu bedöms nämligen barnet vara tillräckligt stort för att klara sig om den mot förmodan skulle komma ut redan och därmed skulle det sättas in insatser för att rädda den lilla. <3 Detta innebär också att vi nu tillhör förlossningen och det är dit vi ska höra av sig om akuta grejer nu! Hoppas att det inte skall behövas dock.

Jag har varit och lämnat blod igen, obligatoriska hiv-test mm som de missat att ta innan. Är inte direkt orolig. Mest irriterad över att behöva sätta i nål "i onödan", hatar juh det...

I övrigt under veckan... Bakis/segdag pånyårsdagen med skräpmat och soffslöande.
Börjat jobba igen.
Kollat hockey. Och ännu mer hockey, JVM också juh. :oS

Mamma och Patrik flyttade - utomlands!

Slöat massa och spelat en jäkla massa Xbox - Bioshock 2 äntligen avklarat, hahah...

/M-J


Nyårsafton i Tullinge


Mer från mellandagarna

Inte orkat skriva om när appen bråkat som vanligt och allt bara försvunnit... Men här är lite bilder iaf.

/M-J


RSS 2.0