Ny klänning

En av de nya klänningarna jag köpte i måndags. Sitter kanske inte riktigt som tänkt, då den egentligen inte är anpassad gör en gravidmage men fet skiter jag i... ;o)

Jaja nu jobba...

/M-J


Magen v31

Badbollen i vecka 31!
Alltså... Jag kommer tippa framåt om några veckor!! ;o)

/M-J


Vecka 31

Då går vi in i vecka 31 och det är nu 69 dagar kvar till BF.
Gravidapparna är överens om att man förmodligen är trött nu, ja något! Igår efter jobbet var jag så trött så jag ville grina. Lyckades dock hålla mig uppe till nio innan jag däckade! Var envis och ville inte sova innan för man vill inte bara sova, jobba, äta, sova... :oS
En av apparna föreslog sova i bilen på lunchrasten och det skulle jag säkert göra om jag kunde men nu har jag juh inte körkort eller bil så icke...
Hormoner och dålig sömn, bl.a. pga att man är stor och otymplig och ligger inte alls skönt. Inte konstigt man blir trött. Och så all extravikt man konkar runt på hela dagarna på sina vattenfyllda svullna ben! Puhh..
Svårt att koncentrera sig skulle man visst också ha nu, ja virrpannan jag håller med!!!
Känns surt. Har juh godkänt att gå på gravidpenning fr.o.m. nästa lördag, den 9/3. Men hade tänkt att fortsätta lite längre eftersom jag fortfarande klarar det, det är inte för tungt så än. Men nu håller jag juh på att knäckas av tröttheten istället, helt utmattad... Så gravidpenningen börjar ändå locka lite... Suck. :oS
Ska dock försöka stå ut lite till om jag kan, är lite snål nu också och vill inte bli fattig i onödan för tidigt... ;o)
Nää nu ska jag sova lite till innan jobbet...

/M-J


Babyskydd

Idag innan jobbet var jag iväg och köpte ett babyskydd. Helsvart Brio, precis som vagnen. Eftersom vi inte har körkort nån av oss och därmed förstås ingen egen bil så åkte jag kommunalt och hämtade babyskyddet. Folk lär juh ha ryckt att jag var jäkligt konstig som åkte buss med ett babyskydd med mig! ;o) Och alla sträckte sig och ville se bebisen men tji fick dom när det var tomt...
Fick ha med mig babyskyddet till jobbet sen och åka buss med den igen efter jobbet.

Har upptäckt en ytterligare virrpannegrej jag gjort. Har inte alls bokat frisörtid till nu på torsdag som jag trodde, utan NÄSTA torsdag! Och då har jag ingen lust att gå, så får nog ringa imorgon och boka om... Suck.

/M-J



75%

75% avklarat!
Och nu 70 dagar kvar till BF...

/M-J


Byxor och frisören!? Ojojoj....

Igårkväll var det klädprovning som gällde här hemma hos oss. Hade köpt massa på stan och beställt hem ännu mer med paketet jag hämtade ut!

Konstigast var att prova ett par byxor! Jag använder juh aldrig det i vanliga fall! På sin höjd mjukisar hemma eller så mjuka leggings som jag inte kan tycka riktigt räknas. Känns så ovant och konstigt att se sig själv i byxor, ser helt stört ut! :oS
Jag är liksom en klänningstjej, trivs bäst i det. Men kanske ska ge brallorna en chans, kanske. Har inte bestämt mig än. Är så ovan så de känns sjukt obekväma. Som de vill glida ner hela tiden! Går bara och drar upp dem hela tiden så lör till slut få en sexig cameltoe! :oS

Mer som jag handlat?
Utöver byxorna...
3 klänningar, 2 par leggings, 3 par trosor, 10 par strumpor, handväska, sjal... Och så massa ljus för att lullulla (piffa) hemma, mascara, torrshampoo, peeling och ja såna grejer...
Ska även skicka tillbaka 1 klänning och bikini.
Lite ångest för all shopping men mitt psyke behövde det. Känner mig liksom inte direkt snygg i mitt nuvarande tillstånd om vi säger så...
Nu är jag iaf redo för våren! ;o)

Och... Jag har bokat tid hos frisören!!!!! :-O
Ja alltså jag har juh inte klippt mig hos frisören sen gymnasiet, vilket är väldigt länge sedan!!!! Har skött det där hemma själv. Nervöst!!!! Och vet inte ens riktigt vad jag vill att hon ska göra!? :oS
Tiden är iaf bokad, kl 09:00 i övermorgon, dvs torsdag innan jobbet. Iiiikkkk.... :oS

/M-J


Lite energi

Har varit på bassängträning idag och simmade lite längder igen efter det, 20st. Inte så mycket det men efter vattenjympa med tidsbrist (man måste ut inom en viss tid, annars får man betala mer) och med fogar som strular är jag väldigt nöjd iaf! :o)
Fick ont, typ kramp, i underredet igen redan under andra längden men var envis och fortsatte. Det gick över snabbt denna gången som tur! :o) Men kändes lite som att underredet ville bli kvar i poolen igen när jag klev upp, dock inte alls lika illa som sist. Men däremot shit vad TUNG jag kände mig när jag klev upp nu!! Och det är jag juh, så inte så konstigt egentligen... ;o)
Märker också att jag börjar gå konstigt. Ja sådär vankar fram som en anka nästan. Ja inte så illa än kanske men börjat gå åt det hållet...

Nu är jag på stan, har kikat i några affärer och så käkat pizza på Rimini, mums!
Blir lite fler affärer snart... ;oP

Ikväll måste jag hämta ut paket också, beställt kläder. Men då får frugan följa med och bära. Och så kan vi handla lite då också... :o)

/M-J


Trött och virrig!

Har jobbat fredag, lördag, söndag. Blä, så trött!
Imorse när jag satt på bussen på väg till jobbet blev jag plötsligt tvungen att kolla efter om jag verkligen kommit ihåg att sätta på mig kjolen innan jag gick hemifrån!!? Som tur är hade jag det! ;o)
Men det är inte ok att vara såhär trött och virrig! Och glömsk. :oS
Man ska visst bli trött igen såhär i tredje semestern har jag läst och hört. Så lägger vi på det att jag sover skitdåligt numera! Allt är verkligen bara så himla obekvämt! Och så måste man upp och kissa med på nätterna. Vaknar tusen gånger ungefär varenda jäklanatt.
Får väl sova ut sen när bebisen ploppat ut! Hahah... ;o)
Nämen seriöst det är jobbigt att vara så virrig. Har ingen koll på vad jag säger och gör... :oS

Idag på jobbet hade jag som tur är möjlighet att gå in på lagret och inventera mestadelen av dagen. Skönt när man är så trött och risig. Inte orkat sminka mig. Kommer inte ihåg när jag tvättade håret sist... Mmm... Skäms... Men är man TRÖTT så är man!

/M-J


Mello

Lördag.
När jag kom hem från jobbet hade vi (frugan) sällskap hemma av en kompis och mamsen. Vi satt och snackade lite...
Sen senare lagade frugan middag till mig och svärmor, hennes mamma alltså. Yammi. Blev serverade potatisgratäng och fläskfilé.
Och så var det Mellodags! Till det lullullade frugan till det med tända ljus och mys. :o)

/M-J


Hormoner

Usch det är riktigt illa med hormonerna idag. Känner mig helt förstörd, alldeles skör och ostadig, eller vad man nu ska säga. Förstår inte hur jag skall klara av att jobba imorgon!? Ppffff till att inte orka jobba pga att arbetet skulle vara tungt, nu är snarare problemet med psyket när hormonerna härjar! Hade aldrig kunnat tro detta innan jag blev preggo. trodde det här med hormoner var ett påhitt bara, en dålig ursäkt typ... men aa nej det här är inte kul. Hoppas jag känner mig mer i balans imorgon när jag vaknar, hoppas...
Och hoppas katten inte tänker försöka hålla mig vaken inatt igen. Hon har juh varit jobbig två nätter nu...

/M-J


Föreläsning på sjukhuset

Ikväll har vi varit på föreläsning påsjukhuset om förlossningen. Och nu tror jag att jag vet vad jag är intresserad av för olika smärtstillande medel och vilka jag helst slipper. Men vem vet, kanske jag ändrar mig när det väl gäller sen! Har juh ingen aning, har liksom inte gjort det där förut. ;o)
Fast fortfarande känna allt det där främmande och overkligt, som att jag ändå inte ska vara med om det...

I övrigt får jag väl säga att det varit en jobbig dag gällande hormoner. Har juh berättat om hur needy katten är just nu och måste väl erkänna att jag är likaså, behöver massa (MASSA!!!) kärlek! (Helst hela tiden!) Usch vad jag är trött på de här hormonerna nu!!!!!!

/M-J


Chaperone?

Aldrig får man mysa med frugan ifred, alltid ska katten tränga sig emellan...

/M-J


Magen växer på som den ska...

Idag har vi varit på MVC. Inte hos vår vanliga BM dock, då hon är bortrest. Men den här andra var bra.
Eftersom vi inte hade fåttnågon kallelse för tillväxtultraljud misstänkte jag att vår barnmorska hade missat skicka det. Frågade idag och visst var det så, ingen remiss fanns inlagd, så hon fixade det åt oss idag. Hoppas den gick iväg nu också!! TUL blir väl i så fall om 2-3 veckor tror jag. :o) LÄNGTAR!
Blodtrycket är fortsatt lågt, 97/68.
Fosterljud på 138.
Och SF-måttet, dvs mage/livmoder, på 27,5. Men eftersom man inte räknar halva centimetrar rundar vi upp till 28 och då ligger jag fortfarande på mellankurvan, rakt på den. Och det är juh bra!
Viktuppgången var BM supernöjd med, lagom och inte alls för mycket. Jag själv är inte lika nöjd med vikten men så illa är det ändå inte.

För övrigt har jag idag provbäddat i vagnen. Turkost och fint. Men de lakanen lär jag byta till vaggan sen istället, för de matchar så bra med våra egna lakan i sovrummet.

Nu är det TV-kväll. Glee m.m. står på schemat. ;o)
Och älsklingen har stekt pannkakor till mig! Världens bästa fru! Mums.

Aa just ja, hann med lite shopping också på stan efter MVC-besöket. Stora örhängen och fjädrar gillar jag, så gissa vad det blev... ;o)

Bjuder också på en magbild, vecka 30.

/M-J


Nu har vi sovit iaf

Å cheesus va jag var trött imorse!
Men nu har jag tack och lov fått lite sömn på morgon och förmiddag iaf.
Katten har hela tiden legat och sovit vid min sida - och snarkat. Först under täcket och sedan på täcket uppe vid ansiktet. Ja hon cravar närhet till max nu!
Hennes sätt att visa att vi inte ska glömma bort henne när bebisen kommer? I så fall har hon större tilltro till att det ens kommer än bebis än vad jag/vi har! Fast vem vet, hon kanske är smartare än jag det där dumma kraket... ;o)

/M-J


Världens mest krävande katt!? :oS

Kattfan har blivit helt loco nu!
Vet inte, hon kanske känner på sig att det börjar närma sig sluttampen på graviditeten? Hon kräver enorm uppmärksamhet nu, konstant!
Får inte mysa ifred med frugan, för katten MÅSTE få ligga tätt mellan oss, bredvid duger inte utan emellan! Hela, hela, hela tiden!
Och igår när vi hade besök tog det 2 sekunder till hon krävt till sig all uppmärksamhet där också och parkerat i knät.
Nu inatt var dock droppen!
Tur för frugan att hon inte vaknar av princip nånting. Men jag gör! Och fy vad kattfan var jobbig!!!! Nu får vi tydligen inte sova heller! Natten började som vanligt med rutinen att hon (katten) somnade under mitt täcke vid mina ben. Sen brukar hon förflytta sig ut till soffan under natten när det blir för varmt under täcket och/eller jag somnar och börjar röra mig. Så även inatt. Men... Nu funkade det inte för henne. Hon kom hela natten in till oss och gnällde och ville ha uppmärksamhet! Satt bredvid sängen och jamade eller hoppade upp på sängen tom och gjorde det samma. Vid något tillfälle satt hon just bakom fruns huvud och gnällde. Tydligen ville hon ha hennes plats redan då. (Vanliga rutinen är juh att katten tar fruns plats på morgonen när hon åker iväg till jobbet, då kryper hon in under täcket på den sidan.) Nån gång inatt klev hon även upp på min höft och la sig där men eftersom mina fogar inte ens pallar att ligga på ens sidan så länge annars utan extra tyngd på höften utan jag vänder mig fram och tillbaka hela nätterna så blev hon förstås inte särskilt långvarig på mig.
Shit va frustrerande när man sover så dåligt redan pga graviditeten att då ha en jäkla katt som håller på hela jäkla natten och väcker en. NEJ jag ville inte gosa med henne, jag behövde soooova! Men nog återkom hon för det var 15-45 min...
Ajja tur i oturen eller vad man ska säga... Är iaf ledig från jobbet idag! Och nu har frugan åkt till jobbet och katten sussar under täcket på Micaelas plats, så NU KANSKE jag kan få lite sömn jag med...!? :oS

/M-J


Vecka 30

Blev felskrivning först; vecka 40. Men inte riktigt så bra än. Dock vecka 30 nu! Kanske börjar närma sig..!? :oS

/M-J


Typ nästan så...


Bostadssökande

Blä, känns inte som det går framåt nåt med bostadssökandet. Det mesta som kommer upp är bara skit och vi är kräsna. Och det vi vill ha blir vi inte erbjudna... Suck.

/M-J


Gravidgrejer och paj underrede!

Dagen har gått i graviditetens tecken. ;o)
Först var jag på bassängträning, dvs vattengympa. Sen simmade jag lite längder i motionsbassängen, dubbelt så många som förra veckan men fortfarande bara hälften av vad jag brukade simma förut när jag gick och simmade. Fick en massa sammandragningar (?) i underredet efter ett par längder... :oS Och sen när jag skulle kliva upp ur poolen så kändes som underredet skulle bli kvar i poolen, det ville liksom inte följa med. :oS

Efter simningen gick jag runt i affärer på stan och kollade på bebisklädet, som om vi inte redan har så det räcker och blir över. Underredet påpekade för mig ibland att vi inte riktigt är på god fot med varandra! :oS

Sen på eftermiddagen mötte jag upp frugan och det var dags för första delen i föräldrautbildningen, föreläsning om förlossningen.
Vi hade inga förväntningar sedan innan eller joo faktiskt, att det skulle vara skitdåligt och värdelöst och att vi bara skulle vilja ta livet av oss hellre än att sitta där, typ. Så det blev en positiv överraskning att det inte var så illa! Hahah... Det var helt okej och vi är glada att det är gjort, upplevt och överstökat! ;o)
Det var dock pinsamt för när vi kollade på en film och de la bebisen på mammans bröst så rann tårarna nerför mina kinder. Inte så oväntat men jobbigt. Jäkla hormoner!!!
Och jobbigt var det att sitta där i 2 timmar med mer eller mindre värkande underrede! Bläää...

Väl hemma sen på kvällen var jag starving! Inte ätit sen frullen. Så tryckte i mig en matlåda med ungefär fem ton spaghetti och köttfärssås... Och var fortfarande hungrig! Så efter ytterligare en timme åkte snacksen fram - morotsstavar och persikoyoghurt!
Nu ännu lite senare på kvällen är jag hungrig igen! Orka!! :o/ tror jag ska fixa mig lite varmchoklad istället! Hoppas det duger åt magen...

/M-J


Familjemys

I det här hushållet är det svårt att få alonetime med frugan och mysa bara vi två, för någon vill absolut vara med och kommer och trycker sig emellan oss i minsta möjliga skrymsle. Mmmm mys!
Så här myser vi hela familjen tillsammans. Bild från igår kväll när vi kollade på film. Jag, frugan, bebis och Bebis.

/M-J


Pall :oS

Jahap, då har man gått och förvandlats till en pensionärsjävel. ;o)
Frun fick komma med en pall till mig i duschen så jag skulle klara av att frisera benen!
Vad ska man göra när magen är i vägen och man måste snygga till de varulvsludna benen inför morgondagens besök på badhuset!
Ja det går bara utför nu va? ;o)

Nää nu varm choklad och Terminatortime på TV... :o)
Skulle gärna mysa med frugan också, hon är så söt, men katten har juh parkerat mellan oss och myser för fullt!

/M-J


Trött, svullen, helt slut...

Gravidot är helt slut nu efter dagens panik på jobbet... Blä...
Hade redan på morgonen innan jobbet träningsvärk! Antar från gårdagens idioti med att jobba i högklackat - funkar visst inte så bra som gravid. Inte bra kombo styvrars preggo och så gå i 12cm klack på jobbet, upp och ner för stegen...
Hur som, blev inte direkt bättre av dagens bärande, flyttande och kånkande, nope.
Jag har dessutom så svårt (typ omöjligt?) att säga till om jag inte orkar nåt eller det är jobbigt. Jag klarar allt. Jag är en superkvinna. Eller så är jag dum. :oS
Sammandragningar i slutet på jobbet? Joomenvisst! Och så ont i fötterna så jag ville grina.

Väl hemma har frugan fått serva mig med middag i soffan. Här har jag parkerat nu, i soffan alltså. Fortfarande ont som fan i fötterna. :o(

Ett jobbigt beslut fick tas nu ikväll också... Bye bye ringar (vigsel- och förlovningsring), nu går det inte längre!
Fingrarna har svullnat upp så pass nu att vigselringen skavt sönder mitt finger. Det var inte lätt att dra av sig ringarna! Men nu får de hänga i ett hänge runt halsen istället då tills knodden behagar titta ut...

/M-J

 


Panik i butiken!

Inatt skulle golvet i butiken bonad. Och det gjordes också. Var jättefint golv när jag kom till jobbet imorse och skulle öppna butiken... Förutom att... Ett stort MEN... All butiksinredning var samlat på ena sidan butiken i en hög!!!!!! Hjälp! Paniiiiiiikkk!!
Butiken måste öppnas, intedningen lyftas och flyttas - och enda personalen på plats att flytta på möblemanget är en preggotrötter, dvs jag!! :o\
Bara att öppna och sätta igång... Förklara för kunder samtidigt som man stökar runt att nej vi ska inte stänga butiken, vi har bara fått städat, eeehhh...

/M-J

 

Postat ett antal timmar efter skrivandet... 

 

 

 

 

 


Mello 3

Igårkväll var det åter Mellodags. Lite bättre omgång än förra veckans tyckte jag. Jag är juh en sån som röstar men förra veckan kunde jag inte, för gillade verkligen inget. Första deltävlingen röstade jag och likaså igår kväll då. Den här gången tom på två bidrag! ;o) Gillade både Modern talking wannabelåten, hey Modern talking rular! Och så gillar jag juh Ugglan. Även den mesiga rocklåten var rätt okej.
Hade en kompis till mig över också som kollade med oss. Efter Mellon plågade jag med att spela några av mina all time favorites från Eurovision! Muhahahaaa...
Kvällssnacksen är viktiga att visa upp eftersom jag hittat en ny smarrig favorit, persikoyoghurt - utan bitar såklart, yey! Och jordgubbar till det. Mums!

/M-J


Jobbar

Helgjobb. Försöker lära mig att gilla kilklackar. Det är fint på andra men ser helt stört ut på mig! Jag föredrar helt klart annars "vanliga" 13cm's heels. Just nu provar jag ett par 12cm's kilklackar dock eftersom mina svullna runda gravidfötter vägrar vanliga klackar. Känner mig allt annat än fin men kanske är vanesak, även om jag inte riktigt tror på det. Är nog helt enkelt bara så att jag inte passar i det här...
Jaja nåt ska man väl roa sig med på jobbet när det är seeeeegt...

Ikväll Är det tredje deltävlingen i Melodifestivalen och därmed är kvällens TV-tablå bestämt! ;o)
Ska kolla hemma men får se om det blir bara jag, frugan och katten eller om vi får sällskap, kanske, vi får se...

/M-J


Alla hjärtans dag

Inte det lättaste idag när jag skulleförsöka göra mig fin för alla hjärtans dag! Kännermig som en uppblåst badboll men vill juh ändå försöka vara fin för frugan. :oS

Har iaf jobbat idag och kom därmed hem rätt sent. Lagom för ishockey, yey... Hummn...
Så paj, cider och hockey. Och presentöppning i periodpaus. Så romantiskt var det här.
Nu har vi bäddat ner oss i soffan och satt på film. Ska titta på What to expect (when expecting), hoppas den är bra... Velat se den länge... :o) Och vi gillar romantiska komedier. (En fördel med att vara tillsammans med en tjej?) ;o)

/M-J


I actually do have a face!

Aajoo asså jag har juh ett ansikte också, faktiskt! Inte bara mage hära. Såhär ser jag ut idag, just nu, hur intressant det nu må vara... ;o)

/M-J


Magbild v29

Cheesus vicken kagge! ;o)
Men enligt appen är jag juh höggravid nu... Och dessutom, inte mycket att göra åt oavsett. Nu är det så den ser ut och så ärdet med det!

/M-J


Garderobsrensning och organisering

Påbörjade rensning innan jobbet och avslutade med organisering av fortfarande användbara kläder i garderoben nu efter jobbet. Inte mycket kvar där i, resten undanlagt. Får juh knappt på mig nåt numera... 😐
Orken till detta? Ingen aning!? Men misstänker att detta är en del i boandet..!?

/M-J


Vecka 29

Då vart det vecka 29 nu då! Vilket innebär att vi är inne på tredje och sista trimestern! Och tydligen klassas jag då som höggravid!? :-O
Kan dock inte riktigt se mig själv som höggravid oavsett krämpor och tung mage... :oS
Jaja iaf, 83 dagar kvar till BF...

/M-J


Torrt

Bjudit svärmor på middag, västerbottenost- och baconpaj. Vart missnöjd med pajdegen dock. Den var torr! Får skylla mig själv som inte gjorde som jagbrukar... Jaja...
Frugan å hennes mamma kollade sen på hockey, jag lekte med iPaden.
Och sen tog vi en kvällspromenad i snöandet...

/M-J


Kånkat tungt

Idag har jag varit och hämtat en spjälsängsmadrass och en badbalja.
Passade också på att handla mat på en gång.
Detta blev rätt tungt sen att släpa och kånka på bussen alldeles själv. Ca 8kg tung matkasse och två tunga otympliga åbäken på det. För att inte glömma att det snöade, samt promenerade i snömodd med kilklackar. Och så förstås den stora magen i vädret och fogarna som inte bar glada.
Men jag fick hem allt och nu är det överstökat! :o)
Har också ringt lite viktiga samtal och även bokat in oss på föreläsning på Förlossningen...
Nu ska jag istället sätta på kaffe, då frugan snart kommer hem från jobbet och har med sig sin mor. Sen ska jagbörja laga middag. Ska bjuda svärmor på middag ikväll då hon ska va hos oss och kolla på hockey med min lilla fruga.
Jag får väl roa mig med art surfa på nätet så länge och kanske hitta fler fynd, eller nåt... ;o)

/M-J


Myskatten

Och så här blir det om katten får som hon vill! Myyyys på mamma och magen...

/M-J


70%

Jaha, 70% av graviditeten avklarat!!
Och vi befinner oss i sjunde månaden, både graviditetsmånad och kalendermånad.
Och fortfarande fattar jag inte det, att jag är preggo. :oS
Trots att jag är stor och tung och otymplig, som en sumobrottare ungefär. ;o) Flåsig, trött, orkeslös. Fogarna bråkar, magen tynger. Och barnet där i har senaste dagarna kört raveparty i boet varenda kväll! På nätterna känns det stundvis som att någon leker utbrytarkung och bestämt sig för att komma ut via naveln eller varför inte bara rakt ut genom magen!? :oS
Hinner det sjunka in på 84 dagar tro..?

/M-J


Lullull

Några bilder jag tog i lördags. Efter storstädandet körde jag juh lite lullull också... Plockade bort alltför vintriga attiraljer och försökte få fram lite vårligare grejer... Men inte alltför vårligt än. Vart inte jättenöjd med allt så vissa justeringar kanske görs snart. ;o) Jajja... Lullull...

/M-J


Tränat och fyndat!

Hittills idag uträttat:
Varit på vattengympa! Hade ångest innan för att gå dit men i efterhand så känner jag istället Fan va skönt! Längtar redan till nästa gång!
Drog några längder också i den stora motionsbassängen efter jympan. Sååå skönt! Jag gillar att simma! Gick ofta förut när jag hade årskort där. Funderar på att kanske köpa det igen nu och börja... Men ska fundera på det och känna efter lite mer hur jag känner, iaf fram till lön. :o)
Lunchat på stan, fyllt på kalorierna igen. Med pizza! Hahah...
3 timmars strosande i affärer sedan. Fyndat! Köpt trosor (välbehövt med nya sköna och snygga!), kraghalsband, dekorationssand och doftljus, allt för 80:- totalt! ;oD
Ja sen så handlade jag en massa andra tråkiga nödvändigheter också, typ tamponger till frugan (jag slipper juh än så länge ;oP yey!), våtservetter, tvättmedel, mat och sånt tråk...
Nu, varm Oboy och mys med frugan som äntligen kommit hem från jobbet... :o)

/M-J


Produktivt...

Jag har ledig helg. Yey. :o)
Men ändå har vi haft fullt upp idag!
Vi har hämtat paket, promenerat, kikat in på Babyproffsen, handlat mat, storstädat, rensat upp i klädkammaren, lagat mat och ätit, haft tvättstuga, vikt tvätt och sorterat strumpor, duschat, myst och så kollat på Melodifestivalen och QX-galan, samt Glee. Vet inte riktigt hur vi orkade med allt och vad vi fortfarande gör vakna vid kvart i två med tanke på hur slut vi varit... Men aaa skönt ändå att haft en produktiv dag och fått saker uträttade. :o)
Vad fogarna säger om saken? Aj aj...

/M-J


Bebismage


Mira Mar

Trött jag blir på den här jäkla skitappen!!!!!!! Fixa iordning den nån gång!!!!

Hur som, ikväll efter jobbet har jag varit på Mira Mar och ätit libanesiskt, mums!
Som tur var vi åtta tjejer så jag slapp iaf ha något dåligt samvete för att jag inte sa så mycket. Trött!
Inte lätt att vara preggo och försöka orka med allt.
Innan jobbet idaghandlade jag kudde och täcke till bebisen. Igår innan jobbet hämtade jag ut massa paket till oss och bebis. Skötväska, gravidleggings och bebisharembyxor.

/M-J


Magbilder v28

En bild framifrån och en från sidan nu i vecka 28.
Ja, jag bara växer och växer...

/M-J


Epost från Försäkringskassan

Fick till slut även svar på e-mail jag skickat till Försäkringskassan.
Blir fundersam på hur virriga de egentligen är...
Alltså mig veterligen ÄR det innan 7/2 idag fortfarande!? Och hur har de kunnat ta beslut eftersom de påstår att jag inte hört av mig och det är INTE efter 7/2. Fattar inte vad de yrar om riktigt..? :oS
Har dessutom redan hunnit få besked hem i brevlådan trots att jag E-mailade innan de hade hunnit behandla ärendet. Snabb och bra service på epost! :oS

/M-J


Godkänt!

Idag kom det, beslutet från Försäkringskassan. Och jag fick godkänt för gravidpenning. Yey!
En månad kvar att arbeta och sen blir det lugna men ack så fattiga dagar framöver...

/M-J


Vecka 28!

90 dagar kvar till BF...
OM det nu blir nån födelse/förlossning.. :oS Har så otroligt svårt (omöjligt?) att ta in och förstå att det ska komma nån bebis ut utav det här..,!? :oS

/M-J


Gravidpenning godkänt?

Ringde idag till Försäkringskassan och frågade om allt var i sin ordning med mina papper och om de hunnit ta någotbeslut än om huruvida jag blir godkänd för gravidpenning ellerinte.
Allt var ok.
Och jag får godkänt!
Är därmed ledig från 9/3, om drygt en månad. Yey!! :oD
Känns bra. Nu värker mina fötter efter varje arbetspass. Börjar bli tungt.
Men vill egentligen inte hurra för mycket än innan jag ser beslutet svart på vitt! Så hoppas det kommer med posten imorgon eller väldigt snart iaf så jag kan andas ut på riktigt. :o)

/M-J


Tjockis!?

Postar även här ett inlägg jag skrev imorse på ett forum för Majmammor/bebisar.

Är så evigt trött nu på folk som envisas med att kommentera storleken på gravidmagen! Varför tycker folk att det är ok att kommentera en hormonell gravid kvinnas utseende och säga saker som de aldrig skulle tänka på att säga till en ogravid!? Det är inte ok att kalla någon tjockis!? Eller något annat nedsättande som syftar på att man är stor... Det är inte mer ok att säga till en gravid! Bara för att jag är gravid har jag inte blivit någon superkvinna som tål höra andras granskning och åsikter om min vikt och utseende. Tvärtom är jag kanske tom mer känslig just nu då jag är hormonell och inte riktigt känner igen och trivs i min egen kropp. Lite respekt tack. Min kropp är MIN. Håll koll på din egen.
Nej jag väntar inte tvillingar! Och NEJ jag har inte alls ovanligt stor mage för att vara i v27. Min mage är alldeles fullkomligt normalstor för det här skedet i graviditeten! Jag har vägt mig, mätt hos BM, kollat i spegeln och jämfört med andras magar. Kanske faktiskt är den tom liten jämfört med en hel del andra, alla är olika och växer olika fort. Men påpekar jag det till nån som tycker jag är så stor redan att många lika långt gångna faktiskt är större så fasar de bara att då kanske de ätit för mycket och gått upp mer än nödvändigt. Gaaahhh blir så less på folk!!! Verkar som att de tror att man är smal tom åttonde månaden och sedan ska explodera till sista månaden!?
Och so what OM jag nu hade varit ovanligt stor, vad ger någon rätten att pika på det!!?

Förlåt men behövde få ur mig det där...

/M-J


Söndag

Söndag åter dags att jobba..,
Och när jag väl kom hem sen på kvällen och satte mig i soffan... Oj så ont i fötterna jag hade och shit vad trött jag var! Det var så att jag fällde nån tår pga det, ja på riktigt alltså så tårades det i ögonen. Helt färdig.
Resten av kvällen blev inte bättre sen heller utan bestod mest av sura miner och ordentligt med bråk. :o/
Sen så däckade vi också under Superbowl, så trötta. Och 49ers förlorade. Suck.
Ja sammanfattningsvis kunde helgen varit bättre! Speciellt med tanke på förutsättningarna: bjuden på middag, käka ute, Mello och Superbowl. Men nää skulle kunnat skippat den här helgen faktiskt...

Två upptäckter jag gjorde iaf söndag kväll:
1. Det är inte jag som blivit slarvig och senil och börjat glömma/strunta i att stänga byrålådorna efter mig utan det är katten som lärt sig att öppna/dra ut dem!!!
2. Jag kommer nog trots allt inte tycka att det är äckligt att få en blodig och slemmig bebis upp på bröstet på förlossningen sen! (Dvs om det nu nånsin blir nån förlossning alltså!!?!?) Förnär jag kollade på utbildningsvideos om smärtlindring mm så bröt jag ihop och bölade när de la den där blodiga klumpen (bebisen) på mammansbröst! :-O Ja förut har man liksom alltid tyckt att det ser grose ut! ;o)

/M-J


Lördag

I lördags var det askallt när jag gick iväg till jobbet på morgonen! Fy sjutton! Men bara att knata iväg...
Jobbade hela dagen... Fick finbesök på sluttampen av finaste Loui som kom med päronen. Miiia ropade hon efter mig när jag ibland hjälpte kunder. <3
Sen fick jag skjuts efter jobbet för att möta upp frugan och ett gäng andra som nu hängde ute och kollade på hockey efter en flytthjälpardag. Käkade middag och drack alkoholfri drink, mums.
Sen gick vi vidare hem till Eva och Matilda för att kolla på Melodifestivalen!
Frugan vart överberusad (för att uttrycks det fint) och däckade väl hemma, tack å lov.

/M-J


Fredag kväll

Det är frustrerande att försöka blogga när appen bara bråkar men ja...

I fredags var vi först ibäg och handlade välbehövda gravidkläder till mig! Åå så skönt att ha nåt att sätta på sig som har plats för magen. ja vi är juh faktiskt TVÅ som ska rymmas i kläderna, jag och knodden!
Sen var vi bjudna på middag hos farmor Eila.
Och med oss hem fick vi bullar! Kom hem rätt sent men nog tryckte vi i oss några iaf! ;o)

/M-J


Hormonell!

Åå dessa gravidhormoner! Nu börjar de kicka in ordentligt och ge sig till känna lite då och då, allt oftare.
Kan bli ledsen helt plötsligt utan att veta ens varför. Känner mest hela tiden att jag är i stort behov av närhet och kärlek, kärlekskrank? Och reagerar på de mest konstiga och lama saker och blir emotionell. Nåt man läser, ser eller kommer att tänka på...
Nyss när jag var i köket och hämtade ett glas juice så följde såklart katten efter som vanligt och hon passade på att äta lite. Tittade på henne och blev plötsligt så lycklig över att vi har en katt! Och en bebis på väg. Och vi är en riktig familj snart.
Sen blev jag irriterad på katten för att jag hade blivit så glad att vi har henne. Som att det var hennes fel att jag är hormonell!
Jag och katten har nog någon sorts hatkärlek-relation till varandra. Eller nja jag till henne. För hon älskar mig, svansar efter mig och gosar/skedar överlyckligt under täcket om hon får, helst varje morgon.
Jag undrar om det inte beror på nån sorts undermedveten skyddskänsla för mig själv då det inte är MIN katt, oavsett vad frugan säger om att det är vår katt. Det är inte jag som köpt henne utan hon fanns hos min fru när jag flyttade in. Och har haft en annan extramatte innan mig.
Dumt kanske egentligen av mig att hålla uppe fasaden om att jag inte älskar henne. Det är inte ens samma katt längre som när jag flyttade in! Hon är så mycket mysigare, gosigare, socialare och mer framåt nu! Innan var hon mest lite skygg och höll sig undan. Tydligen hade de väl innan inte vetat hur de skulle få till en förändring och hade låtit henne vara. Men jag som jobbat mycket med skygga katter tidigare (på katthem och som jourhem) var istället på katten (på rätt sätt) och fick henne att träda fram. Det gick snabbt och nu vill hon som sagt mer än gärna gosa och få närhet mest hela tiden. Så egentligen är denna positivt förändrade katt i högsta grad Min Bebis! ;o)
Jaja nog om mina kattissues och hormoner... ;o)

/M-J


RSS 2.0