Tårtkalas

Ja frugan fyller juh år, så jag bakade en supersmarrig jordgubbstårta - om man får säga det själv. ;oP

/M-J


Tvillingar?

Som vanligt skiljer sig folks åsikter om ens graviditetsstorlek. Ena tycker att man är förvånansvärt liten och har endast lite mage medans nästa tycker att det ser ut som man väntar tvillingar! Fantastiskt...

/M-J


Fullt upp inför och på min prinsessas dag!

Efter en natt med "mensvärk" kanske det logiska hade varit att chilla. Men en annan hade istället fullt upp igår, hela dagen!
Storstädning, rännande runt på stan efter födelsedagspresent till frun, vidare handla mat, bära grejer, laga mat, upp och ner i tvättstuga, byta sängkläder, städa och dona mera...
Vid läggdags hade jag så ont i mina svullna fötter så jag var grinfärdig!

Idag så moler det lite i sidorna/höfterna och magen känns öm och hård, sprickfärdig typ. Har gjort lite ont också i magen 2 gånger, som en kort ond sammandragning?
Tror någon pressade preggokroppen lite väl mycket igår!?
Hoppas inget sätter igång idag för det ska kalasas här ikväll. Min lilla fru fyller juh år idag!!! Valborgssessa är hon!
Men än så länge är hon och jobbar... Och nu borde jag ta tag i att slå in hennes presenter så det är gjort innan hon kommer hem!
Sen ska jag juh helst hinna laga mat och göra födelsedagstårta med!
Och funderar på om jag skulle klämma in att ringa förlossningen nånstans däremellan och gå in för CTG för att säkerställa så allt står rätt till i magen! En lugn bebis oroar mamsen... Men hatar att ringa "i onödan"... :oS

/M-J


Fortfarande

Men åååhhhh allt jag skrivit försvann!!! :o(

Har iaf haft "mensvärk" hela natten. Har kunnat sova för det gör inte ont utan känns bara när jag vaknat för att gå på toa. Är så fortfarande. Det känns när jag sitter eller ligger ner, inte om jag står upp och rör på mig. Det liksom moler där nere. Och sticks till ibland på sidorna. Och något lätt tryck (?) i rumpan ibland.
Ryggvärken har flyttat sig neråt lite till ungefär mitten av ryggen. Men min rygg är juh allmänt paj...

Har avbokat dagens vattengympa och samtidigt alla kommande pass också.
Vågar inte riskera en olycka med typ vattenavgång eller nåtsånt i poolen. Skulle dö då, pinsamt.

Inte för att jag egentligen tror att nåt är på gång än på riktigt på ett tag. Vet juh att folk går och har så här länge. Jag lär väl ha "mensvärk" nu fram till igångsättningsdags. Eller så kommer det kanske förmodligen tom gå över snart igen så jag inte känner av nåt alls igen....

Jag undrar, kan visst inte sånt här... Alltså barnet är juh fixerat sen ett tag tillbaka enligt BM. Kan det ändå va så att det sjunker neråt nu!? För tycker nog magen ändå varit relativt hög. Men kanske är det redan nedsjunket iom att det är fixerat!? Jag vet som sagt inte... Ja ibland känner man sig bra korkad.

/M-J


Mensvärk?

Idag har jag vid två omgångar haft lite lite lite lätt "mensvärk"... Bara så det känts lite, inte ens så man behöver värktabletter eller nåt...
Och ryggen är stel och värker. Men det är typ vid skulderbladen, axlar och mitt på ryggen. Inte nedre delen av ryggen som jag tänker borde bli värst när det är dags sen...
Bebisen i magen har varit irriterande lugn men jag känner iaf nåt ibland. Nu tror jag att knodden just reagerade och sockerkickar på min sockerdricka jag just druckit.

/M-J


Ensiffrigt!

Och där har klockan passerat midnatt. Därmed söndag nu och alltså 9 dagar kvar till BF. Ensiffrigt nu!!! :oD

/M-J


Utehäng

Idag blev första utehänget!
Började med frukost/brunch på balkongen och det var så himla varmt att man blev sugen på att vara utomhus idag.
Preggot fick visserligen konstigt värmeutslag DIREKT av solen, rejält rödflammigt. Det brände på benen genom pyjamasbyxorna. Men jaja...
Vi begav oss iaf ut och satt på en gräsmatta och njöt av solen sen. Jag provade även nåt alkoholfritt blask från Bolaget, ingen direkt hit.
Däremot var kvällens middag en stor hit! Så jädrans goda grillspett! :oP
Sedan har jag ikväll fått höra en massa väldigt varierande kommentarer om min mage och mitt tillstånd, av främlingar.
Vissa blev shockade av att höra att det bara är 10 dagar kvar till BF för magen är så liten för det, medan andra tyckte att jag ser helt sprickfärdig ut! Jaha jaja...

/M-J


Klubba mig så jag får sova..!? ;o)

Har ätit frulle. Är fortfarande svintrött. Ska väl försöka somna om här snart om det går... Men knodden är vaken och möblerar om i magen. Kanske känns lite trångt där inne? Det har hickats på som tusan också.

Jag saknar att känna att min kropp är min egen. Att kunna göra vad jag vill. Utan fysiska begränsningar.
Saknar att kramas TÄTT med frugan. Kunna klättra upp på frugan. Kunna vara stora skeden. Att vara rörlig och inte som en strandad val.
Jag saknar sömn, ordentlig sådan! Vill kunna slänga mig ner på sängen och bre ut mig på rygg med armar och ben tvärs och kors, sova som en liten bebis helt däckad! Det är typ minstörsta fantasi just nu!
Ja jag är medveten om att sömn kanske kommer att vara en bristvara även när barnet kommit då den kanske håller oss uppe - men att fysiskt kunna sova när tillfälle ges, det längtar jag banne mig till!

Men jag vet redan nu att jag kommer att sakna som tusan att känna barnet i magen!! Det är mysigt med bökandet där inne, även om det känns wierd och även obehagligt ibland. Man har vant sig vid att känna allehanda märkliga rörelser i magen och det kommer nog kännas konstigt när det inte finns nåt där längre. Åå jag minns knappt hur det känns att inte vara gravid. Känns som jag varit havande i typ tre år... Kommer bli mysko att bara vara jag sen... :oS

/M-J


10 dagar

Inget mer som hänt...
Läget verkar vara som vanligt ungefär.
Idag 10 dagarkvar till BF...

Senaste dagarna har inte direkt varit några solskensdagar, tvärtom. Här har det bråkats och varit tufft. Inte rätt läge just nu men är väl också just varför det varit som det är, för det är så överväldigande mycket nu!

Och jag är så TRÖTT! Konstant trött.
Somnade vid ett inatt. Vaknat konstant och behövt vända mig från ena sidan till det andra, vilket är ett helt projekt! Men min höft domnar liksom bort rätt fort när jag ligger på sida, är så tung nu och har noll cirkulation! Kuddar ska flyttas, likaså mage. Torka dräggel från kudde, rätta till lakanen, dra täcke... Passa på att gå på toa när man ändå är vaken... Sen lyckas somna om! Mellan 1-6 var jag på toa 3 gånger inatt. Sen är jag av vana vaken nu för kroppen vill inte fatta att det är helg och frugan inte ska iväg på jobb, jag brukar juh vara vaken nån timme när hon drar! Äta frulle och inte kunna somna om direkt. Suck. Får väl pallra mig upp å käka då...... Fast jag är dödstrött!

/M-J


Slemmis

Tror minsann att (åtminstone delar av) slemmproppen lossnat och kommit ut nu!
Barnet har även tyngt lite mer neråt idag.
Och det har stuckits lite i vänster bäcken.

 

För övrigt har jag inte ätit och är svinhungrig! :o( 

 

/M-J


Magen i v39

Ursäkta röran... ;o)

/M-J


Salami!?

Vet intehur bra det syns på bilderna att jag är vitfläckig/prickig men försökte iaf. Och till kvällen blir det väl ännu värre...
Kul att samla vatten.., ;o)

/M-J


Du är vad du äter?

Frugan reagerade igår på att jag är alldeles vitprickig/fläckig över huden, överallt, och frågade vad detvar. Jag förklarade att det är för att jag samlat så mycket vatten, då kan man bli vitfläckig.
Jag ljög. Egentligen håller jag på att förvandlas till det jag känner mig som nu, en korv. Och inte vilken korv som helst, utan till salami!

/M-J


ZzzzZzzz...

Har börjat drömma en massa förlossningsrelaterade drömmar, om slemmpropp som släppt, vattenavgång osv. Och kan vakna upp poff helt plötsligt mitt i natten klarvaken, för att upptäcka att nej inget på gång här inte... Men då passar jag på att gå och kissa även om jag egentligen inte behöver det just då, är säkert ändå dags snart eftersom jag måste gå flera gånger per natt...
Antar att det är nån förberedelse för när det är dags? Men bättre vore väl om man fick ordentlig sömn istället så man är utvilad och orkar sen...
Just nu känner jag mig som living dead, freaking zombie... Så trött.

/M-J


Vecka 39

Då är det efter midnatt nu då och därmed går vi in i vecka 39!
(38+0)
Och det är nu 13 dagar till beräknad födsel.
Om vi lägger på 14 dagar på det, de två veckorna man får gå över tiden innan man får igångsättning, så landar vi på 27 dagar. Inom en månad bör vi alltså ha en liten bebis hos oss! Hoppas verkligen det! :o)
Men just nu är man juh så otålig och det känns som en hel evighet....
Som jag önskar att det skulle sätta igång nu! Vill ha ut den där lilla knodden som ligger där inne och hickar för fullt! Vill hålla parveln i min famn och pussa sönder!
Åå shit vad det kommer att fällas miljoner tårar på BB... Både jag o h min blödiga fru, shit asså, hahah. Gråtfest kommer det bli. Ja lyckotårar såklart! :o)

/M-J


95%

2 veckor kvar till BF, 95% av graviditeten har passerat.

Är mer än redo att föda nu! :o)
Önskar att jag hade kunnat njuta mer av graviditeten men vart tydligen helt messed up i huvudet av missfallet. Kommer ihåg hur glada vi var förra gången jag var gravid men så gick det som det gjorde... och när vi lyckades igen så fanns det en spärr i ens huvud att inte våga ta in det på samma sätt. Antar att det är nån skyddmekanism för en själv för att man inte skall behöva bli så förkrossad igen om något skulle hända - vilket man förstås ändå skulle bli, så så bra skyddsmekanism är det juh ändå inte. Men så funkar det visst i det här huvudet...
OM vi bestämmer oss för att skaffa syskon sen hoppas jag att jag lyckas bättre att förstå, ta in och njuta.
Dock har jag inte ens haft en stor längtan efter att vara gravid, utan efter att få ett barn. Och det hoppas jag att sker snart. Och då banne mig skalldet njutas här desto mer! :o)

Egentligen har jag väl haft en rätt enkel graviditet fysiskt med få krämpor men det är den där psykiska biten som varit värst för mig.
Att inte kunna ta in graviditeten och riktigt tro på att en bebis är på väg, inte stå ut med sin spegelbild, hormonsvallningar på det, sömnbrist... Osv... Det gör sitt...
Men jag står ut. Bloggen är bra ställe att spy ur sig allt på iaf. ;o)

Jaja... Idag har jag promenerat igen. Och har druckit massa hallonbladste och ätit ananas.
Ja jag vill juh gärna hjälpa kroppen att komma till skott, förlossning snart ja tack. ;o)
Tror väl egentligen inte på att det hjälper men hoppas kan man väl alltid. ;o)
Promenaden funkade bra idag iaf, inte ens jobbigt. Humn. Och otroligt nog inte någon köldallergi! :-O Men ingen bebis på väg ut inte... Utan nån ser fortfarande ut som en badboll!
Av tet fick jag halsbränna. Och sår på tungan av ananasen, så det började blöda! Men gott var det iaf. :o) dock har knodden INTE visat något intresse att komma ut... Hahah...

/M-J

 

Ledsen vovve idag när hon inte fick komma upp och gissa med mig. La sig på golvet framför mig och såg så ömklig ut som möjligt. Men tyvärr hade preggot ingen ork över till Filda idag. Sorry Cutie. 

 


Stort vider bara...

Är så vidrigt jävla stor, tjock och svullen nu så jag mår seriöst dåligt av se mig själv! 
Dessutom är det juh inte över än utan det blir bara värre och värre! samlar vatten nu så in i helvete. Särskilt kvällar och nätter är skoningslösa. Som att det inte räcker med att man redan har svårt att sova sim det är pga den här kroppshyddan, nu smärtar det dessutom! Ja det känns på riktigt som att mina ben ska spricka!!! Får inte plats i min kropp längre! :o( 
varför fattar inte ungen att komma ut? Jag klarar inte många fler såna här nätter!!! 
Innan har det mest varit psykiskt man vill att det ska vara över men nu säger kroppen seriöst ifrån! Så sluta vara så envis, gör mamma en tjänst och kom uuuuut, nuuuuu!!!! 
 
Inte nog med att man känner sig som ett stort tjockt vider, dessutom har fortfarande inte näsan och läppen läkt ihop ordentligt än efter förkylningen. Man känner sig lagom fräsch alltså. Skäms varje gång man visar sig ute... BLÄ!!!!! 
 
 
ändå har vi vistats ute idag, ätit lunch och glass å så.. Och sedan suttit även på balkongen för första gången i år! 
 
Ikväll var också första Inför Eurovision-programmet. Fett besviken, även om det var väntat. Vaffan liksom, Strömstedt!? Hur tänkte man där!!? Och den där kärringen?! Näää.... Tacka vet jag nordiska rådet på den gamla goda tiden, med Eurikur och Thomas!!!! Det här sög juh  bara... 
Men ser iaf fram emot Eurovision, såklart! 
Får bara hoppas vi inte råkar va på förlossningen just då!!! Blir juh så jobbigt att knipa ihop och stoppa förlossningen i några timmar för att kunna titta... ;o) 
 
/M-J 
 
 
 

Just another day.... with precious.

Idag har vi lunchat på stan, kikat lite i affärer, lekt med världens sötaste lilla flickebarn, handlat, hälsat på svärmor på sjukhuset och kollat på en massa filmer. Eller ja, Micaela klarade sig igenom första filmen, sedan somnade hon. Jag är inne på tredje nu... 
 
/M-J 
 
 
 
 

Upp med fötterna!

Idag var lite repris på igår, nästan. Promenix till frugans jobb, klarade mig dock utan köldallergi idag, wohoo...

Sen ett besök på sjukhuset. Svärmor hade fått flytta från intensiven till avdelning idag iaf, skönt.

Och så rasta frugan så hon inte ska bara jobba. Pizza till mig, öl till henne. Tur vi inte är på något prettoställe, så stora feta SVULLNA preggot kan känna sig någorlunda bekväm med att kicka av sig pjucken och slå upp fossingarna i högläge när skorna börjar strama alldeles för mycket pga de svullna fötterna. Fördelen med en kvarterskrog där "everybody knows your name"... ;o) Typ...

/M-J


Så jäkla svullen!

Nu tycker jag det får va nog. Ungen kan väl komma ut nu! Orkar inte med den här hyddan längre! Är så jäkla svullen överallt!!! :o(
Mina knogar är vita och det gör ont att böja på fingrarna. :o(

/M-J


Promenix och akuten

Bestämde mig idag för att ta en promenad för att jobba med tyngdlagen och försöka locka ut en liten bebis. ;o) Så promenixade iväg för att möta frugan på hennes jobb - i regn och blåst.
Halvvägs kommer jag på att jag glömt ta på mig foglossningsbältet, då det började bli lite jobbigt att gå... Men det är bara att gå vidare, man kan juh inte bara sätta sig ner vid vägen liksom..,
Väl framme var jag svettig men hade fått köldallergi såklart! Öronen var röda och brändes och det började ploppa upp utslag i ansiktet, just det man var ute efter - inte!!! Och barnet? Låg kvar där inne och sussade på i lugnan ro... Ingen som vill ut här inte!

Ja, vänta på frugan då tills hon jobbat klart. Hon som är typ först på jobbet och sist därifrån. Och sedan fortsätter att jobba hemifrån. :oS

Idag hann hon lagom jobba klart hemma till vi fick bege oss ut igen en sväng... till akuten!
Nej tyvärr inte för något så roligt som för förlossning nej, utan vi fick åka in med svärmor. :o(
Så på akuten har vi spenderat vår kväll. Svärmor ligger kvar nu, på intensiven. :o(
Vi är hemma igen. Borde sova. Trötta. Men istället ligger vi i sängen och kollar på Terminator! Så jävla bra film så man kan juh inte låta bli att titta. En av favoriterna all time.

Nu hoppas vi att svärmor repar sig och det snabbt. Och sen vill jag slippa akuten till det är dags för lillfisen att kika ut, vilket vi iofs hoppas att blir SNART!

/M-J


Kniper till

Ja i övrigt då, med graviditetskrämpor å så..?
Jag har juh inte känt av några förvärkar eller så, vad jag vet. Vet inte riktigt hur det ska kännas heller iom att det är första graviditeten. :oS Men tänker att det borde vara en värk, dvs göra ont, när det nu heter förvärk... :oS
Jag vet liksom inte ens om jag har så värst mycket sammandragningar, för tycker det är svårt att känna skillnad på om det är magen som drar ihop sig eller ungen som buffar och trycker utåt... Känner mig lite lost... :oS
Hur som har jag inatt (började på kvällen) känt att det drar ihop sig, liksom kniper till lite, i underredet. Inte så det gör ont (har juh kunnat sova och allt) men så det känns bara att det liksom kniper till. Både fram ibland men särskilt bak. Har så fortfarande nu påmorgonen. Undrar vad detta betyder? Närmar det sig nu? Säg att det gör det!!!!!!!!!! Kom ut baby!!!
Fast antagligen är det nåt helt annat tråkigt va...

Ja mer nytt då?
Joo mina fingrar är ömma, svullna. Kände det inatt redan nån av gångerna jag vaknat. Och ja nu påmorgonrn med.
Det är liksom inte särskilt skönt att böja på fingrarna. Inte så det gör ONT men inte skönt...
Googlade såklart, och också vanligt iom att man samlar all denna förbannade vätska nu... BLÄ!
Inga förväntningar alltså på att det blir bättre innan ungen tittat ut, förmodligen värre, oh the joy...

/M-J


Sova halvsittandes?

Ja jag har juh haft svårt att sova för att jag blir illamående och yr av att ligga ner.. Tog upp det med barnmorskan igår... Ooooch... som vanligt, det är helt normalt! Hahah... ;o)
Det ÄR svårt att sova och ligga ner i slutet av graviditeten! Man får prova att halvsitta och sova, i fåtölj eller genom att palla upp rejält med kuddar!
Ajja, har ingen fåtölj så ännu fler kuddar it is! Inatt har jag sovit med 2 vanliga kuddar och en tjockare soffkudde, dvs totalt 3 kuddar, under huvudet. Samt gravidkudden plus en soffkudde mellan benen...
Och bara för att jag till slut tog upp detta med barnmorskan så tog gravidappen upp det idag, sådär lagom dagen efter. Jahaja tack...

/M-J


Fortfarande fixerad

Barnmorskebesöket avklarat. Allt såg bra ut med mina värden och bebisens hjärta bankade på... SF-måttet växer och jag följer min egen kurva, som jag satt mellan medel- och minsta kurvan. Började juh först att ligga på exakt medelkurvan men sen dippade jag en vecka och har sedan dess följt den egna kurvan istället.
Hon sa åter igen att barnet är stenhårt fixerat, så väljer att tro på henne och inte damen på förlossningen som var osäker på allt. Denna gång var också första gången jag tyckte det kändes lite obehagligt när hon kände efter hur barnet ligger. Innan har det knappt känts nåt när hon gjort det.
Nästa besök hos BM är bokat om 16 dagar - men förhoppningsvis kan vi inte gå på det då för att vi fött, hoooooooppas vi!!!!

/M-J


Fullgången mage!

Såhär ser magen ut nu i vecka 38, när vi beräknas vara fullgångna.
Det är minsann ingen liten mage det här... Men så ligger det juh tydligen en frikkin full grown baby där i också så inte så konstigt kanske om den är sprickfärdig... ;o)

Btw har jag nu svårt att tänka mig hur det känns att INTE ha en stor babybula!!?
Kommer kroppen verkligen att återhämta sig!? Och hur känns det att inte vara en stor heffaklump!!?
Minns inte hur det kändes/var innan graviditeten... :oS
Minns dock att jag kände mig fet och ful då... Hmm... Nu när man kollar tillbaka på bilder på sig själv innan så tycker man inte att man var sååå jäkla fet och ful ändå... Heheh... ;o)

/M-J


Vecka 38 - FULLGÅNGEN!

Då går vi in i vecka 38 då och beräknas därmed fullgångna!!! :oD
Tycker nån ska komma ut nuuuuuuu!!!
En normal graviditet löper i 38-43 veckor, 37+0 - 42+0. Därefter beviljas man igångsättning eftersom man då är överburen och det börjar bli farligt för bebisen att stanna där inne då moderkakan slutar göra sitt... Men till det är det juh hela 5 (!!!!!) Långa veckor kvar.
20 dagar kvar till BF!

Trött nu?
Igår var jag vaken i 10-11 timmar bara, hahah... Sov till sent, somnade tidigt. Skönt! ;o)
Önskar jag kunde säga att jag sov gott inatt, som lyckades somna tidigt, men jag hade en mardröm inatt igen. Suck. :o(

Idag har vi tid hos barnmorskan igen, får se vad hon har att säga. Vet iaf att hon sist snackade nåt om att vi skulle skriva nåt om förlossningen... Ja vi får se, har tid först vid 14:30.

/M-J

Ps. Kolla in de fyllda hjärtana på bilden, bara en halv kvar nu... It's getting closer... I hope! ;o)


Min möhippa - såhär 2 år senare... ;o)

Nu iom babyshowern kom jag att tänka på möhippan! 
Vad nu dessa har med varann att göra egentligen. Och möhippan var juh 2 år sedan!!! Ojoj vad tiden har gått... 
Men jag hade juh bloggpaus just då, så har inte postat några bilder från det - tror jag... 
Så nu kommer det! Hahah... ;o) 
 
 
Jag hade btw sagt innan till Jenny att jag ville hellre umgås med djur än med människor - ja sån är jag. Och kontrollbehov eller (?) som varit tvungen att säga själv vad jag ville, heheh... ;o) 
Samtidigt visste jag att det planerandes för möhippa för (blivande) frugan. :o) 
 
iaf så kom det en massa folk hem till oss på förmiddagen och Micaela vart shockad! ;o)
Hon fick fara iväg med sina vänner på äventyr medans jag åkte iväg med Jenny. En dag på Kolmården hade Jenny bestämt! :o) 
 
(och på den här tiden hade jag fortfarande håret färgat i blont och svart... ;oP 
och Jenny var tydligen helblond.)
 
 
Jag är egentligen höjdrädd så var rätt nöjd över att våga åka linbanan... 
 
 
Jag, djur och barn - klockrent! :o) 
 
 
Och efter Kolmården hemåt igen... 
Sitter i soffan och det plingar på dörren. Sanna och Disa står och lurar där. 
jag får order att som blivande brud klä mig i nåt vitt och så får jag en slöja. 
 
 
Därpå följer tacomiddag, kluddrande i en minnesbok och en massa drinkar och shots... 
 
 
Efter en massa drickande sen blir det att gå ut på krogen och möta upp Micaela och hennes möhippegäng! Som jag längtade efter henne då! 
 
 
senare delen av kvällen efter att man börjat dricka kommer jag inte ihåg så jättemycket av, blev lite mycket där... ;o) Men ett efterlängtat återförenande fick vi oss iaf på natten på krogen, båda med slöjor på oss... ;o) 
 
Så ungefär var min möhippa! :o) 
 
/M-J 
 
 

Greppa foten?

Såhär pigg var katten igårkväll efter babyshowern. Nöjd att ha mamsen för sig själv igen men helt utmattad var hon. Kollade bara trött upp på en när man jävlades lite med henne men kurade sedan bara ihop sig till en liten boll igen. ;o)
Bebisen i magen var däremot hur pigg som helst, då hon sov sig igenom tillställningen. På kvällen vart det liksom andra bullar. Då vart knodden less på att mamsen tryckte iPaden mot magen och fick tokryck, sparkades mot den som bara fan. Då fick andra mamsen också känna på tokspelet med sin hand och blev sparkad på, så pass att hon tydligen nästan kunde greppa en liten fot som pressade ut! :-O
Vi försökte förklara för knodden att här ute finns det massor av plats och inte alls så trångt som där inne i magen men tror inte det lyssnas på oss... För nån kommer stanna där inne till övertid säkert..!? :oS
Jag ser gärna att bebben ploppar ut typ helst idag. För imorse vaknade jag med panik av tanken på hur ont det kommer att göra att få ut den där melonen!!! Jag som hittills varit så lugn och tänkt typ spa... Vill helst inte behöva tänka på smärtan redan innan, låt mig leva u förnekelse och/eller sätt igång nu!!!! Gör mitt bästa för att förtränga iaf...

/M-J


Babyshower!

Johopp, igår söndag fick jag/vi oss en babyshower. Så amerikanskt. ;o)
Frugan var in on it och vi gick iväg till mataffären för att handla, för att sedan komma hem till en överraskningsbabyshower. Blev förvarnad av ballonger och en lapp med texten "Babyshower" på vår ytterdörr. Jag vägrade öppna dörren och gå in! ;o) men intvingad blev jag, såklart.
Skämdes juh för att visa mig ute bara, med min sumobrottarhydda till kropp och så den förbannade söndersnytna näsan och läppen på det, så "huset fullt med folk" var lite kämpigt - även om trevligt förståss. :o)
Det blev lekar, gissningstävlingar, hembakad fika, presenter, sång, gitarrspelande och dans till barnsånger och så såklart massa mys med minsta deltagaren Loui. <3
Ja jag var juh väldigt osocial och tråkig men aa hoppas folk inte tyckte jag var alltför otrevlig. Klart jag blir jätteglad och så (!!!), jag är bara lite svår och kan bli obekväm med för mycket fokus på bara mig så jag kan nog verka väldigt otacksam och sur kan jag tänka mig.

Gissningar på när barnet anländer varierade mellan 5/5 - 18/5.
(BF = 7/5.)
Jag hoppas ALLA har fel! ;o) (Inklusive mig själv och frugan.) Så länge orkar jag/vi inte vänta!
Gissningarna på vikt var mellan 3345 - 3948g och längden varierade mellan 50 - 54cm.
Min gissning var 8/5, 3595gr och 51cm.
Frugan hade visst ändrat sig om datumet och gissade på 18/5 (Eurovisionfinalen!), 3500g och 51cm.
Ja vi får se vem som hamnar närmast! Har alla gissningar sparade på lappar.

Men sen känner jag mig faktiskt tveksam till att skriva ut vikt och längd på nätet. Har funderat en del på det där. Förstår inte varför det ska vara så jäkla intressant för andra, är trött på den här hetsen om att få en nätt liten bebis! Jäkla utseende- och viktfixering redan det första som händer den stackars ungen när den kikar ut. Det viktigaste är väl att ungen mår bra? Sen orkar jag inte med att folk ska börja kommentera om vilken bamsing det är om den inte råkar va i prematurstorlek (vilket inte kommer att hända iom att vi redan på onsdag, i övermorgon räknas som fullgångna och hittills har ungen följt snittmått med punkt och pricka) Med största sannolikhet kommer vi få en fullt normal unge i både storlek och vikt och om inte - för oss kommer den ändå oavsett om den skulle väga under 3kg eller över 5kg kännas som världens minsta, sköraste och underbaraste lilla bebis!

Ja nu avvek jag från babyshowern men när jag ändå kom in på det där så...
Hur som var det trevligt med en babyshower, även fast jag knappast hade förväntat mig någon. :o)
Tack så hemskt mycket till alla som kom och tack för alla presenter, fika och engagemang! :o)

/M-J


Lugnt...

Idag har varit en lugn dag.
Kom iaf ut ur huset en snabbis då vi var och handlade i mataffären, wohoo...
Känner mig friskare nu, ingen feber längre och slutat hosta, nysa och snora. Kan tom andas utan nässpray! Ja jag andas juh inte normalt utan tungt dom en sumobrottare förstås iom en stor mage som trycker till lungor mm i min korta kropp! Men så lär det väl va åtminstone till förlossningen gissar jag på... Bara att leva med...
Har bäddat rent och duschat också idag! Inte duschat sen i måndags (!!!), blääää, så var juh välbehövt och skööönt! Bort med alla spår av sjukdom tack!
Synd bara att ALLA spår av förkylningen inte är så lätta att sopa undan. :oS Har nämligen förstås snutit sönder näsanoch läppen och ser för jävlig ut. Snacka om pinsamt att visa sig bland folk såhär! Var inte kul den där svängen till affären att behöva tänka på det och hela tiden vrida bort huvudet från folk då de inte skulle se ens ansikte. Skämdes. Hoppas dock att folk var för upptagna med att stirra på min bautastora mage!? Usch, som att man inte känner sig som världens osexigaste människa redan som det är och så ska man såklart behöva ha snytit sönder sig också, jippiiii... Gå i ide? :o(
Jaja annars då idag...
Frugan bakade kladdkaka idag medans jag fixade middagen, hon som aldrig bakar! Här är det jag som är husfrun liksom. ;o) Men nu gjorde hon bort sig, nu vet stora feta preggot att frun KAN baka! För joovisst var det gott!
Sen så har det kollats serier, hockey och film, väldigt ovanligt hos oss - not. Och frugan somnade till filmen, inte då ovanligt det heller va... Snarare regel än undantag liksom.
Nu ligger man i sängen och ska försöka sova... Men har juh det här problemet va att jag blir illamående/yr, som att jag inte får blod/syre upp till huvudet, när jag ligger ner! Inte bara på rygg utan som jag skrivit tidigare också även på båda sidor! Det är jobbigt. Måste nog prata med barnmorskan om det här nästa gång jag ska dit, även om jag tvivlar på att det finns nåt att göra. Hon kommer bara säga samma sak som alltid om allt; Det är helt normalt. Sen tar hon väl fram bäckendockan och babblar om allt som händer i kroppen, jaajaa jag veeeeeet, snark. ;o)
Jaja nu ska jag försöka vrida å vända mig här till EXAKT rätt position att ligga på så jag ska slippa det där, wish me good luck... Kan ta ett tag! ;o)

/M-J


Magen i v37

 
Lite magjämförelser då, från v11 när jag kände mig så himla svullen! ;o) Till nu när jag snart spricker? ;o)
 
 
Ja lite skillnad är det väl iaf på magstorleken, som tur är! Hahah...
 
Btw, ser inte magen ändå väldigt hög ut? Den lär juh INTE ha sjunkit än!? 
Och beundrar nu väldigt mycket på om ungen verkligen är fixerad eller inte!? BM på MVC har juh sagt att det är så men läkaren på förlossningen verkade osäker på det... Så vad ska man tro då, jag hoppas juh på det men jaa.... 
 
/M-J

Nionde månaden?

Det känns faktiskt märkligt att tänka att man nu är i nionde månaden. Trodde liksom aldrig att man skulle komma hit. Men nu är det bara 25 dagar kvar till BF. Ja bara, det är egentligen inte så mycket. Även fast det just nu känns som en hel evighet...
Får mig iaf tydligen att fundera väldigt mycket på det här med förlossningen. Vem vet, kanske det stämmer att en sådan stundar och det ganska snart i så fall. Tror inte riktigt på det än, allt för overkligt, men tänker rätt mycket på det.
Är inte rädd för smärtan men en massa andra saker runt om där känns läskigt. Att bli så utlämnad och "förnedrad"... Det känns svårt, vet inte riktigt hur man ska hantera det.. :oS
Allt detta känns juh dock som väldigt långt bort än eftersom jag inte kan känna nåt som helst tecken på att nåt skulle vilja krypa ut ur mig nån gång snart.
Känns inte riktigt som jag är i nionde månaden ens!? Tänker att det vid det här laget, med 25 dagar kvar, borde vara ännu tyngre än vad det är. Att allt borde vara ännu svårare nu. Typ nästintill sängliggandes och i övrigt vagga fram låååångsamt... Men oftast går jag någorlunda normalt än. Visserligen är jg juh bara hemma och rör mig inte värst mycket just nu men ändå... ;o) Ja jag vet inte...
Som sagt, tänker mycket...

/M-J


Trååååk

Omg jag är så uttråkad!!! Men sjuk. Så orkar inte med nåt! Känner mig så jävla oproduktiv och värdelös också, tänker att man borde städa och fixa och joxa med en massa men hur skulle det gå till... Låter liksom som en sumobrottare på bergsklättring bara av att ligga i soffan med iPaden i knät och skriva på den! Flås flås flås, allt är så ansträngande. Tung kropp som trycker och täpper till allt, med snortäppt näsa och bihålor - lätt att andas..!? Nej.
Men hade jag ork och fysisk kapacitet till det så skulle jag nog klättra på väggarna nu, för så uttråkad och less på tillvaron är jag!

/M-J


Omväxling?

Som omväxling vaknade jg inte inatt av att behöva gå på toa utan av att behöva gå och ta febernedsättande värktabletter! Passade förstås på att gå på toa samtidigt, preggo som man är, annars hade jag väl antagligen vaknat snart igen...
Lite omväxling också att nu nyser jag inte bara utan hostar också! Inget av det är särskilt trevligt när man är gravid, får ont i magen! :o(
Och hur ska man ligga när man är stor som ett hus och näsan rinner!!?
Gravid och sjuk är inte en rolig kombo!!!!!
Vill bli frisk nu och sen klämma ut ungen...

/M-JPerfekt bebbe!?

Nu har jag varit på ett extra ultraljud idag och mätt barnet samt fostervatten! Igår lät det juh på läkaren på förlossningen som att jag hade alldeles för mycket fostervatten ojoj... men idag sa hon som kollade direkt när hon började att mängden fostervatten inte alls såg ut vara så mycket. Då hade hon inte ens hunnit mäta. Mätningen visade sen på 1,25 liter, vilket kanske är lite extra (?) men inga konstiga mängder alls! Och när hon mätte barnet så visade det åter på helt perfekta siffror! Runt 2,8kg väger hon nu idag i v37 (v36+0), vilket var -12g / -0,4% Inget alls nånstans att oroa sig för! Skönt!
Men känns inte så bra med läkaren på förlossningen! Hoppas jag slipper se henne sen när det väl är dags! Har inget förtroende alls för henne! Det var inte bara det där med fostervattnet utan hon verkade allmänt konstig och osäker på allt igår. Förväxlade rygg med fötter, sa först att barnet inte är fixerat och sen att den kanske (?) är det.. Verkade inte alls veta nåt överhuvudtaget... :oS

/M-J


Tid för ultraljud

Nu ringde dom och vi ska in på ultraljud redan idag! Fast på eftermiddagen...
Ska försöka sova lite mer och kurera mig för känner mig som roadkill nu!

/M-J


Vecka 37

Ja då har klockan passerat midnatt. Det är en ny dag, onsdag, och därmed har vi gått in på en ny vecka igen - vecka 37!
Detta innebär att från och med nu får vi lov att föda här på vårt sjukhus OM förlossningen skullesätta igång, för nu bedöms barnet i så fall inte längrebehöva några extra resurser på neontalavdelning! Om en vecka räknas vi dessutom som fullgångna och barnet är då alltså helt färdigbakad!!?
Det känns juh skönt! Fast just nu ser man juh varken något riktigt slut på det här och det känns inte så muntert alls för tillfället iom kvällens besked från ultraljudet på förlossningen.
Känner mig mest nere, orolig, fundersam och så jävligt sjuk! Innan sjukhusbesöket hade jag "bara" ont i örat och halsen. Och så tog de tempen och konstaterade feber. Kände inget av det då men nu har det också börjat kännas hemma... Har fortfarande ont i hals och vänster öra, känner mig febrig, snoret rinner och jag nyser konstant. Har tagit 2 Alvedon (trots att jag hatar att ta medicin, speciellt nu som preggo), käkar halstabletter och har tagit nässpray med. Hjälper inte värst mycket nåt av det verkar det som... :o(
Fattar inte hur jag ska kunna sova inatt!!? Sjuk och nojig! Kommer inte kunna somna och hjärnan kommer gå i högvarv!!
Tänk om jag har fått diabetes nu? Fan ta mig som är så svag och inte kan motstå godsaker!!!! :o(
Eller tänk om det är nåt fel på barnet!!!?!? :o(
Har jag ätit nåt fel eller har kattkräket överfört nåt och jag lyckats få sån där toxoplasmainfektion!!? :o(

/M-J


Polyhydramnios?

Resultat från googlande ang för mycket fostervatten:
Fick fram att det oftast var ofarligt och att man inte vet orsaken men att det kunde också bero på bl.a. Diabetes, flerbördsgraviditet, infektioner så som röda hund/rubella, cytomegalovirus, toxoplasmos och syfilis, problem hos barnet på tex centrala nervsystemet, hjärtat eller njurarna, kromosomskada som Downs eller Edwards syndrom, en tumör på moderkakan eller problem med artärerna i navelsträngen...
Inte så muntra grejer alltså OM det är något av det....
Förhoppningsvis är det inget men nu nojar man såklart!
Suuuuuuuck!!!

/M-J


För mycket fostervatten!?

Ikväll har vi varit en sväng in på förlossningen. Detta för att jag knappt känt nåt på typ 3 dagar...
Jag blev kopplad på ctg och hjärtat på lillfisen slog på bra, varierat mellan typ 129-172 slag i minuten, och det delades ut knuffar mot ctg-apparaten. Tydligen har en viss buse vänt på sig efter att ha legat i samma position hur länge som helst och nu sparkas det mot moderkakan som ligger fram på vänstersida, därför har jag inte känt så mycket nu.
Vi fick göra ett ultraljud också och tydligen såg allt bra ut förutom att jag har för mycket fostervatten!!?
Därför får vi remiss till ytterligare ultraljud nu, suck!
Jg frågade naturligtvis läkaren vad för mycket fostervatten kunde innebära men kände inte att jag fick något vettigt svar. Hon sa bara att bebisen verkade må bra! Dock utan ett riktigt svar går man juh och undrar och googlar såklart så fort man kommer hem!!! Aldrig bra det... Suck. :o(
Fick också reda på på sjukhuset att jag är förkyld och har feber, ja så går det när man går till sjukhuset...
Nu ligger man här hemma sjuk, orolig och miserabel... :o(

/M-J


Lugnet före stormen? En glass i solen vid maten....
 
 

Förberedningar, packning...

Det börjar juh tydligen närma sig har jag hört och läst, inte för att jag riktigt tror på det... Men kanske bäst att göra sig beredd på det iaf...
Packat lite mer på BB-väskorna (ja två, en väska till mig/oss och så skötväskan till bebben!
Har även kokat nappar, första gången nånsin jag steriliserat nåt.. Men sånt där man tydligen måste lära sig nu...
Har kvar saker att sterilisera men det får jag ta en annan dag, inget som ska med till BB så det hinns nog med sen ändå... :o)

/M-J


Snuttisar!?

Det här är våra snuttefiltar! Vi sover numera med varsin, frugan och jag. :o)
Egentligen är det bebisens filtar men vi lånar dem och gosar med tills någon behagar titta ut! ;o)

/M-J


90%

90% avklarat... Och så ska man orka de återstående tio, plus eventuella extradagar eller extraveckor..!?
:-O

/M-J


29 dagar kvar

Då var vi nere på under 30 dagar, 29 dagar till BF idag.
Mindre än en månad.
2 dagar kvar till vi är tillräcklig långt gångna för att få föda här på vårt sjukhus.
9 dagar kvar till vi räknas som fullgångna!!!
Dock känner jag inga tecken alls på att något skulle vara på gång snart, tyvärr... Kommer aldrig komma något avslut på denna graviditet..!? :oS

/M-JPlaskat i poolen

Idag var det åter dags för vattengympa! Körde först det och sedan 40 längder (1000m) i motionsbassängen, påföljt av bastu. :o)
Sen blev det en sväng förbi frugans jobb och mys med lilla Filda som ville sitta i knä. Cutie.
Efter att ha handlat och lagat mat landade vi sen i soffan och är helt slut, igen!
Frugan kollar på tråkig jäkla fotboll och jag har istället smällt i mig glass i stora lass, med lakritssås och ananasskivor. Mums!
Är skiiiiiiiittrött!! Men ooorrrrka förflytta sig till sängen nej, för jobbigt.

/M-J


Söndag

I söndags vaknade jag i Tullinge i Louis säng, då hon fått lov att sova hos päronen. Hängde där under dagen och umgicks. Lyssnade på musik, då inte Loui hade i hörlurarna - som är en ny favoritupptäckt! Och Loui åt glass och kladdade ner hela fejjan.
Resten av kvällen seb halvsov både jag och frun i soffan, helt däckade. Hahah... Ja alltså hon sover juh alltid i soffan men jag är juh preggotrött!

/M-J


Lördag - Torekällberget

I lördags fick vi låna sötaste Loui, yey!
(Satt barnvakt alltså.)
Hennes päron skjutsade hem henne hem till oss påförmiddagen. Vi åt lite mackor, matade katten med godis och lyssnade på musik.
Sen begav vi oss ut på en promenad mot Torekällberget och mötte Mickis mamma på vägen. Loui orkade gå jättelångt och ville absolut inte sitta i vagn... men faster sa ifrån när det inte ville hållas hand sen längre. Då fick hon lov att sitta i vagnen ändå, för går man bredvid bilväg är det vagn eller hålla hand som gäller! Då blev plutten iaf lite suris och somnade i vagnen.
Efter en powernap vaknade hon sen uppe på berget och fick syn på en massa djur!!! Populärast för henne var nog alla hästarna, korna och så grisen! En skitstor sugga typ som hon kallade för "liten gris", humn...
Efter att ha kikat klart på djuren fikade vi lite, var såklart tvungna att sockerkicka lite också. ;o)
Sen blev det en prommis hemåt igen! Och det blev inte någon trevlig promenad direkt. Joo barnet var snällt, satt i vagnen så snällt hela vägen och mumsade kex. Vinkade heippa till Mickis mamma när vi skiljdes åt. Men preggots stackars svullna fötter ville dööööö..., så svullna!!! Och runda fotsulor! Så obehagligt! Smått blöta fötter också, då nån inte får på sig några skir längre och fick lov att gå i ballerinor! Nej på stan är det inte nån fara, torrt. Men uppe på berget var det såklart snö och pölar mm. Kul.
Hann vara hemma hos oss ett tag och mysa med katten och barnsånger innanpäronen kom och hämtade upp bådebarnet sitt och oss.
Sen blev det middag på Tapco och så häng hos dem i Tullinge resten av kvällen.
Mysig dag! :o)

/M-J


En vattenmelon!

Ja det känns juh faktiskt som det, som att jag bär en hel stor jäkla vattenmelon innanför västen!
Kanske det är just vad jag gör? Kanske det är en melon och inte en bebis!? :oS

31 dagar...

/M-J


Julklappar!!!

Alltså somliga är juh så snälla att de får julklappar ända in i april! ;o)
Både vi och knodden fick paket igår! Det ni! ;o)

/M-J


Ordentlig sömn tack!

Numera är sovmöjligheterna än mer begränsade!
Förut kunde jag sova på både båda sidorna och på rygg men var tvungen att vända mig konstant nätterna igenom pga att allt blev obekvämt väldigt snabbt.
I förra veckan eller veckan innan tror jag att det var som jag inte längre kunde sova på rygg då det trycker mot den där stora nerven då och jag blir illamående och yr.
Nu senaste veckan har jag börjat känna av detta även vid sidoläge! Särskilt om jag ligger på högersida - vilket är normalt min vanligaste sovställning!!! :o(
NEJ, det går INTE heller att enbart ligga på vänster sida i en och samma ställning hela nätterna! Det klarar inte kroppen av!
Så vad gör man!?! :oS
Joo man sover knappt nåt!
Och man växlar mellan höger och vänster sida iaf. Får vända över till andra sidan när det blir jobbigt. Ibland så blir det liksom sådär även på vänstersida!
Men usch bara. Det är inte roligt...
Vill kunna sova! Är så trött juh!

/M-J


Nytt skal

Jag är helt löjligt kär i mitt nya mobilskal!
Var juh mer eller mindre tvungen att åtgärda mobilen nu efter förra veckans vurpa då jag slog sönder både mig själv och mobilen. Nu var det liksom risk att man skulle skära sig på den varje gång man skulle hålla i mobilen!
Och eftersom jag ändå hade länge tänkt på att köpa ett skal till mobilen så var det juh verkligen läge att slå till nu, vilket jag också gjort alltså.
Idag damp den ner i brevlådan och så fort jag fick på skalet blev jag blixtförälskad i det! Inte nog med att att jag slipper göra illa mig nu och den är snygg. Dessutom är mobilen superskön och mjuk att hålla i nu!
I love it!
Tänk att så små löjliga ting kan göra en så nöjd och glad ibland! ;o)

/M-J


Barnmorskebesöket

Barnmorskebesöket igår gick väl bra.... SF-måttet har växt som det ska och kurvan ser åter fin ut.
Vikten gör mig deprimerad men är inte någon ovanlig ökning... Bara jag som fått nog nu!
Järnvärdet hade sjunkit men så hade jag slarvat också under påskhelgen utan rutiner....
Bebisen ligger i samma läge som innan och är förstås fortfarande fixerad. Bra.
Hon frågade hur jag tänkte att det skulle bli sen när bebisen kommit och vi fått komma hem och så... Jag svarade att jag inte visste, att det var svårt att tänka sig det. Hon sa "du är så rolig"!? Ja för det har varit samma tongång och svar hittills på alla frågor om förlossning tex, vet inte - svårt att tänka på det för det känns så overkligt. Undrar om hon kommer skicka mig till psykologen snart!? Hon sa att jag kommer få en chock sen när det där barnet landar i min famn. Jag sa att ja förmodligen!
Nästa gång skulle vi tydligen skriva förlossningsbrev, tror jag... Då får banne mig frun följa med för jag vet då fan vad det ska stå i det där brevet! :oS Vi tar väl liksom det så som det kommer, om det nu mot förmodan nån gång ens blir någon jäkla förlossning! Det finns juh barnmorskor där som ska hjälpa en och guida en. Hur ska jag veta i förväg vad jag vill och behöver... Det enda jag kan säga just nu är att badet lockar. Jag tänker mig det hela som ett spabesök, utan någon smärta alltså! Heheh...

/M-J


Magen i v36

Tippar framåt snart..?
Det är tungt som fan nu. Är så less på denna kroppshyddan! Orkar inte mer. Mår typ illa av blotta åsynen av mig själv...
En stor tjock KORV känner jag mig som. Hjälper inte direkt att man samlar vatten som tusan nu också och är alldeles "korvig"...

/M-J


För evigt preggo?

Ja jag ska tydligen va gravid för evigt... Känns definitivt som det! Tror inte liten har någon plan på att komma ut...

Fick nytt entrekort idag tull fortsatt vattengympa och är tydligen bokad att gå ända in i juni på preggogympan, dvs en månad efter BF. Joo men varför inte närknodden ändå aldrig kommer kika ut...
Kommer säkert inte få bli igångsatt heller efter de två veckorna man inte får gå över tiden... Dömd att va för evigt preggo!

Inatt drömde jag dock att vi var på sjukhuset och gjorde CTG och att de tyckte att ungen verkade stressad där inne (buck wild) och att jag skulle få bli igångsatt om vi ville! Det ville vi efter lite funderande och tydligen var det nån gruppförlossning där flera andra par också skulle göra samma samtidigt. Det var kaos i drömsjukhuset, rörigt som fan! Usch...

/M-J


Vecka 36

Går väl in i v36 idag då...
Blä, det här kommer aldrig att va över va? Tycker det är dags, har väntat tillräckligt!

Senare idag dags för besök hos barnmorskan igen...

/M-J


Önskar till knodden!

Har handlat mycket till bebisen men det finns såååååååå mycket mer som kommer att behövas framöver eller som jag bara suktar efter för att det är så fint! 

Men får hålla mig just nu iaf....

 

 

Bestick, tallrikar och muggar har jag inte köpt något av till knodden än men det kommer juh att behövas såsmåningom. 

 

 

En Babybjörn babysitter drägglar jag efter. 

söt nappburk vore bra! 

Babybjörn-pottan dröjer lite till men den är snygg. 

Babygym har vi inte köpt något men jag älskar Skip hops! 

Leksaker till knodden kommer behövas framöver, fina ska det vara! Sorteringsboxar ochstapelbara klossar är bra och fina finns bland annat från Brio, Pumpkin och Sebra. 

Sen ska väl lillen kunna spara pengar också, gärna både på banken och i en stor elefantsparbössa från Norsu! 

Fin mätsticka ska det såklart skaffas också... 

 

En nattlampa,  kanin eller rådjur, kan va bra för en mörkrädd liten. 

En egen rygga till dagis, en Fjällräven Kånken mini, vore bra och matchar mamma. 

Lillfisen måste ha hörselskydd när det skall barnvagnspromeneras i Prideparaden i augusti! 

Matstol kommer att behövas till hösten. Jag älskar Brio Grow! Men även den rosa Stokke tripp trappen är fin och skulle kunna passa in hos oss. 

Spjälsäng behövs när knodden vuxit ur vaggan. Tex Hensvik från IKEA kanske kunde funka...

andningslarm som man lägger under lillens madrass kanske kunde ge mammorna ro att sova. 

Och så var det mer leksaker från Sebra som jag älskar.... ;o) 

 

/M-J 


35 dagar kvar...

Efter långhelg är det faktiskt lite skönt att återvända till vissa vardagliga rutiner igen, såsom grötfrukost/brunch själv vid matbordet i lugn och ro. ;o)

Nu ska jag dricka en kopp med hallonbladste som jag köpte i förra veckan och skulle börja dricka MINST 2ggr om dagen... men som jag bara hunnit få i mig nån enstaka kopp av än då länge, skärpning där! Den var juh dessutom inte ens äcklig som jag trodde utan smakar bra, som vilken te som helst. Inte nån ny favoritte liksom men helt ok.

Vatten försöker jag också bälga i mig! Har samlat vatten i kroppen som tusan nu och att dricka rikligt med vatten är väl tydligen det enda som kan hjälpa emot det.. Men aa hittills hjälper det inte, bara att fortsätta...

Hela jag är liksom svullen, är rund under fötterna! Och får inte på mig nästan några av mina skor! Inte ens nya oanvända vårskor!!! :o( Har ETT enda par jag kan använda just nu men behöver något svalare och plattare snaaart. Orsak att shoppa skor! Javisst men så jäkla tråkig anledning så jag blir helt anti och har ingen lust att köpa nya pjuck! :o/

Utöver att jag samlar vatten så har jag världens sämsta blodcirkulation just nu! Och ryggen värker juh! Skulle behöva massage minst dagligen! Och när jag får massage av frugan blir det vita märken på ryggen efter hennes fingrar.
När jag tar av mig kläderna syns det också tydligt vad jag haft på mig då det finns märken kvar efteråt i timmar! :oS Som igår kunde man se att jag haft en ribbstickad kofta. Märken över hela armarna och inte fasiken sitter den så hårt åt... :oS

Nää usch... 35 dagar kvar idag till BF... Hoppas dock på att knodden vill titta ut tidigare... Fast det tror jag inte kommer att ske, tyvärr.
Med tanke på hur perfekt allt följs tidsmässigt så är min gissning att värkarna börjar exakt på dagen för BF, dvs den 7 maj och att utploppet sker 8 maj! Så ja 8 maj är min gissning. Frugan tror dock tydligen på 30 april, när hon själv fyller år. Men jag tror att det ärdagen då B2 tittar ut istället! B2 är beräknad 1 vecka efter oss och blir det 30/4 så ärdet 2v i förtid men jag tror på det, storasyster kom juh också förtidigt!
Fast det vore juh lite häftigt ändå om vår parvel ville titta ut på frugans födelsedag med tanke på att graviditeten räknas ha startat på min födelsedag! ;o) Dock är det juh roligast att få ha sin alldeles egna dag..,
Ajja, bara kom ut nu! Nuuuu.... ;o) vi är redo!!!!!!!!!!!!!!!

/M-J


Inge påsk direkt...

Påskdagen var en bajsdag med bråk, så den skiter vi i... På kvällen blev det iaf smarrig krämig pasta från Atillas, film (Hunger games) och chips!

Annandag påsk, sommartid och äntligen april! Börjas med första april och första april-skämt... Irriterar mig liksomförra året på folks dåliga och fantasilösa skämt om att de är gravida.. Höhöhö, verrrry funny - not! Och speciellt när varannan kotte på Fejjan är preggo 1 april mmjoo...

Iaf.. Vi hade planerat att åka till Olearys (inte i Södertälje var förlorat utskänkningstillståndet) men det blev inställt. I sista stund, när jag redan lockat halva håret! Så jag tyckte vi skulle göra nåt iaf.
Blev att vi gick ner på stan här iaf och kollade på matchen (Elfsborg-AIK), käkade och drack öl/vin/alkoholfria drinkar.
Senare gick vi vidare och frugan spelade biljard och maskin. Fattar inte riktigt hur man kan roas av att spela på de där maskinerna mer än typ 5 minuter...
Taxi hem och idag är nog frugan bakis... Men jag slipper juh iaf lyssna på bakisgnäll eftersom hon har åkt iväg för att jobba!

/M-J

 


Påskafton

Påskafton påbörjades med mys med finaste Loui som kom inspringandes och ville kramas. :o) jag hade sovit i hennes säng medans hon fick slagga med päronen sina.
Blev frulle med ägg och så påskägg till Loui efter det. Tyvärr inget påskägg från dålig faster som ramlade när hon skulle till stan och handla... :o/ Men hon var glad för det hon fick. Och vi lekte iaf med henne och lyssnade på finska barnsånger på min iPhone.
Sen blev det även ett besök på lekland där frugan fick springa loss med barnet. Jag hade tyvärr inte så mycket ork.
Tillkvällen blev det sen soffläge med en påse chips! ;o)

/M-J


Långfredagen

På långfredagen var vi först iväg en sväng hem tillfarmor E och käkade både smörgåstårta och paj totaldränkt i vaniljsås. ;o)
Sen efter det hängde vi istället med M, S och Loui. Var ute och käkade pizza. Loui underhöll oss och de andra gästerna med lite dans. Sen var vi hemma hos dem och hängde. De två tråkmånsarna som drack öl däckade tidigt! Ena i soffan, andra på golvet, kul prickar.

/M-J


Skärtorsdagen blev skraptorsdag?

I torsdags skulle jag ta mig ner på stan medans frugan var på jobbet och handla lite presenter, till påskägg... Men det gick inte riktigt som tänkt! :o/
Bussen som jag skulle ta åkte för tidigt så jag började gå istället. När jag närmar mig nästa hållplats ser jag dock att en annan buss står där och beslutar mig för att springa till den!
Detta resulterar i att jag tappar balansen, rund somman är under fötterna numera, och flyger rätt vad det är framåt. Skrapar i knäna och benen ordentligt, samt händerna. Landar tillslut raklång på rygg nere på bilvägen! Där blir jag kvarliggande! Är så shockad och det gör ont, kan inte röra mig.
Ingen annan bryr sig och lyfter ett finger utan alla går sin väg bara förutom en äldre dam som hjälper mig upp sen. Jag är helt shockad och hon verkade jätteorolig. Men i shocken ville jag bara på bussen, som hade tvingats stå kvar eftersom jag låg på vägen. Hon hjälper mig på och frågar tusen gånger om jag verkligen är ok innan jag får kliva på. Den (o)sympatiske busschauffören är bara irriterad och säger åt mig att bara gå på...
Jag gör det och sätter mig. Borstar av mig, är alldeles grå överallt av grus och damm. Även på magen är jag smutsig och man ser att den tagit i marken när jag flög framåt. Jagmåste dock instinktivt försökt skydda magen genom att sätta i händer och knän och sedan hävt upp mig på rygg istället med högerarm - som nu är ömt ochsvullet. Mina byxor är sönder på knäna och på benen och det värker dom tusan där under!!!! Känner också att byxorna klibbar fast i benen av blod. Undrar hur illa det ser ut där under. :oS Ena handen är blodig, från vart vet jag inte. Och andra handens tumme ser riktigt äcklig ut. Jag är så shockad fortfarande att jag sitter och skakar.
Ringer upp frugan och tar bussen till hennes jobb. Påskäggen blir det inget av!
När jag kommer dit bryter jag ihop. Hon får hjälpa till att klä av mig och tvätta av såren, samt plåstra om mig - även fast hon helst inte ville se de där äckliga uppskrapningarna.
Jag ringer förlossningen sen och rådfrågar ang magen eftersom jag fortfarande inte känt barnet röra sig en timme efter fallet. Vi bestämmer oss för att avvakta nån timme och kolla läget. Så fort jag lägger på luren får jag en stark spark där inne! Buse. ;o)
Vi får skjuts hem sen av en snäll arbetskamrat till frugan och så blir jag soffliggande resten av kvällen med ömmande och värkande kropp!
Läskigt var det, var värsta vurpan jag nånsin gjort. Och såklart ska det vara i det här tillståndet. :oS
Pinsamt var det och (o)sexiga märken kommer jag få leva med men just nu är man bara glad att det gick så pass bra som det gjorde och att knodden klarade sig! hade juh kunnat gå så mycket värre med tanke på att jag låg på bilvägen också.,.

/M-J

 

Såhär ser ett av såren (på ena knät) ut i närbild såhär drygt 4 dygn senare.... Grus är skönt att skrapa mot, not! 

 

 


RSS 2.0