Hicka!

Jag hickar hela dagarna nuförtiden. 1-3 hickningar åt gången. Jag googlade på det och tydligen är det också något som kan komma iom en graviditet. Ahapp.

/M-J


Lite put

Igår efter jobbet var jag helt slut. Två dagars arbete ochdet känns som100 dagar! Somnade (däckade) tidigt. Ändå trött idag. :oS Och på väg till jobbet! Pust. Undrar just hur jag ska ta mig igenom denna arbetsdag... Imorgon är jag iaf ledig! Tack å lov. En hel dag. :oS Sen skare jobbas igen, i två dagar. Ledig en. Jobba en. Och så ledig helg. Längtar!!!

Igår fick jag för övrigt kommentaren att graviditeten börjar synas. Vet inte riktigt hur jag ska ta det så här tidigt, i nionde veckan bara. Men joo jag vet att det börjat puta lite....

/M-J


New phone!

Igår vare jobb hela dagen. Och så på det direkt en promenad för att hämta ut min kära iPhone 5 - som jag knappar på nu. :o)
Mer än så hanns och/eller orkades med.
Pillade dessutom alldeles för länge på telefonen, så nu imorse var man redigt trött när klockan ringde och man var tvungen att kliva upp för jobb igen. Blä! 8 timmars sömn räcker intelångt för denna gravida trötter!

/M-J


Så söta!

Verrrsta söta lilla bodyn damp ner i brevlådan idag. Och ett supersött nappband - som var och är ännu finare i verkligheten än vad den gör sig på bild. Ja båda faktiskt. Fast sötast av allt kommer de förstås vara sen när de väl får sitta på vår så efterlängtade lilla bebis!
Och ja jag anser färgerna passa till både pojkar och flickor!
Ååå vad jag längtar!!!

För övrigt ser jag idag på internet att "kontraktet gick tyvärr till en annan sökande"... Surt men väntat då vi bara hade plats 20 till den lägenheten. Jaja, får fortsätta titta...
Egentligen ingen brådska att flytta till större då bebisen kommer att få sova i vårt rum ett tag ändå. Men däremot fasar jag för att dra en barnvagn upp och ner för 2 trappor utan hiss. Det kommer juh inte att funka utan jag kommer bli fången i hemmet då. :oS
Men som sagt, vi får fortsätta titta efter ny bostad. Och ska vi ändå flytta känner vi nog båda att vi lika gärna kan flytta till nåt större på en gång då.

/M-J


Dödstrött

Vilken fullspäckad dag vi haft idag!
Ultraljud, lunch med svärmor och farsan Baloo, shoppat babykläder, varit på bio och käkat middag med Jenny i Stockholm. Och så har Mickis dessutom hunnit jobba en massa, hemifrån däremellan.
Nu är vi just hemkomna och jag ligger redan i sängen, helt färdig! Så trött så jag skulle kunna böla. Jobbigt att va gravido! Man orkar liksom inget.
Frugan hon ska duscha. Jag pallar inte stå upp mer. Tippar på att jag hunnit däcka innan hon är klar, trots att hon duschar fort som en karl! ;o)

Bra dag, trots att jag är dödstrött nu. Mycket bra dag! :o)

/M-J


Första bilden!

Har nog aldrig sett nåt finare eller varit med om något bättre än när vi fick se lilla E idag!
Hjärtat slår, längden perfekt, allt ok.
Vi är så lyckliga! Även om det känns väldigt ofattbart!

/M-J


Vecka 9

Vecka 9 (8+0).
Över 20% av graviditeten Har nu passerat. Och jag har även gått in i tredje månaden.

Idag är det VUL. 11:15.

Den här gången har jag drömt lite mer positivt inför ultraljudet än sist! Kan man lugnt säga!
Sist drömde jag juh i princip det som hände... Fy...
Inatt drömde jag om en strulig färd till BB med broöppning, båtar, brostrul och omvägar till sjukhuset... Men det slutade i en bebis! <3
Känner mig nästan lite harmonisk... Hahah...

Nu en dusch och frulle innan nervprövningen med VUL... Håll tummarna för oss!!!!!!

/M-J


Shopping för att avleda tankarna

Vågat ja. Vann auktionen om nappbandet. Och även en om en söt body i stl 56. ;oP

Antar attdetta med att plötsligt såhär dagen innan VUL shoppa babysaker är någon sorts försvarsgrej.
Så rädd. Så försöker väl avleda farhågorna på nå sätt... :oS

Hur som är det så söta grejer jag shoppat, som jag hade svårt att motstå... Och nu blir de våra. Eller ja E's , så småningom!

/M-J


Nervraket shoppar :oS

Lite våghalsat sådär dagen innan VUL så har jag bjudit på ett nappband på Tradera...

För övrigt så är idag ingen bra dag. Känns som man väntar på domedagen, undergång... :oS
Inte lätt att hålla uppe humöret och hoppas när man vet hur det gick sist vid VUL. Det är den enda utgången vi har erfaret av hittills så det är också det enda vi vet och kan föreställa oss...
Hoppas på en ny positiv erfarenhet imorgon men som sagt, det är svårt att föreställa sig något annat, tyvärr... :oS

/M-JJobbigt att sova

Det börjar bli svårt att hitta en skön sovställning - redan!? :oS
Måste hela tiden byta ställning för att allt blir så obekvämt efter ett tag, om inte direkt. :o/
Obekvämt för eller ont i buken, rygg, höfter, ljumskar...
Man kan juh hoppas att det är övergående..!? :oS

/M-J

Ps. Imorgon är det VUL.


Lägenhetsvisning

Vi har just varit på en lägenhetsvisning.
Jag var rätt säker innan visningen på att vi skulle gå därifrån och känna hell no, eftersom området var för oss okänt, men nu känner vi mest HOPPAS!!! We want it!
Håll tummarna för oss för vi har bara köplats nummer 20! :o(
Hoppas de innan tackar nej pga att de fått erbjudande på nåt annat eller för att standarden var inte toppnytt utan gammalt.... Vi vill iaf verkligen ha det... trots avsaknad av keramikhäll mm.

I förra veckan kollade vi också på lägenhet, 2 hus från vårt nuvarande boende... men nää...
Och ikväll har vi egentligen en till visning men vi gick förbi där på vägen hem och kikade på huset. Nää blir det på den med.

Hoppas hoppas hoppas...

/M-J

Ps. 2 dagar kvar. I övermorgon är det ultraljudsdags.


iPhone 5

00:01 inatt släpptes den för försäljning och jag beställde min direkt. :o)
28/9 skall den skeppas till mig.
Vi är en liten iPhonefamilj, bara det som gäller här! ;o)
Och min 4:a har jag lovat till svärmor, så hon skall passa in, heheh...

/M-J


Lågt blodtryck och huvudvärk

Igår morse när jag gick upp och skulle göra mig iordning till jobbet började jag känna mig jättesvag i kroppen, sådär svimmfärdigsvag alltså.
Tvekade innan jag hoppade in i duschen, kändes läskigt. Men måste man så måste man. Jag klarade det iaf utan att svimma.
Gick iväg ner på stan för att ta bussen till jobbet, fortfarande svag. Ringde frugan för art gnälla lite men hon var busy på jobbet. Orkade ändå inte hålla upp telefonen till luren, kändes som blodet inte kom fram till handen när jag höll upp den utan tog slut vi armbågen typ...
Tog bussen mot jobbet. Blev illamående på bussen, som alltid numera. Känns som att jag blir åksjuk typ - vilket jag aldrig varit innan.
Kommer till jobbet och får typ nästan direkt sätta mig ner på en provstation i
butiken. Känner mig yr.
Börjar ringa runt efter nån som kan komma och jobba istället för mig men det går inte så bra... Får stanna ända till fem... Men sluta två timmar tidigare var bättre än inget! Klarade mig igenom dagen men det var jobbigt till och från. Ibland vissa stunder kände jag mig som vanligt men så plötsligt vart man svag igen. Och mot kvällen började jag att utveckla en hemsk huvudvärk också! :o/
Att komma hem och lägga sig i soffan, ta en Alvedon och äta lite chips var skönt!!!
Även om värktabletten inte höll i sig så länge utan huvudvärken kom tillbaka sen.

Att jag känner mig sådär svimmfärdigt svag tror jag att kan bero på detta:
"Normalt sjunker blodtrycket i början av graviditeten för att ligga som lägst i mitten av den. Mot slutet av graviditeten stiger blodtrycket åter till den nivå du hade före graviditeten."
Jag har juh redan som det är lågt blodtryck, så om det sjunker nu så ja... :oS
Får se vad vad de säger om blodtrycket när vi till MVC för inskrivning om två veckor.
Om jag kan vänta tills dess, får se hur jag kommer att känna mig här. Om det blir bättre, sämre...
Jag undrar dock, OM jag känner innan dess att jag måste få blodtrycket kontrollerat, ska jag då kontakta vanliga vårdcentralen eller mödravårdscentralen!? :oS

Imorse vaknade jag då med huvudvärk, jippiiii... :o(
Ringde till jobbet och stannar hemma idag!

När man är hemma från jobbet med sprängande huvudvärk - som förstärker gravidillamåendet och det bara vänder sig i magen av bara tanken på det mesta i matväg trots att man är svinhungrig... ja då är det faktiskt helt okej att äta paj till frulle!
Det har jag bestämt! ;o)
Bättre att få i sig det än inget!

Sen undrar jag, kan huvudvärken bero på lågt blodtryck!? :oS

/M-J


Vecka 8

ÄNTLIGEN går vi in i vecka 8 idag!
Ja äntligen, för det känns som en vecka är två månader plötsligt. Tiden går så himla sakta!
En vecka kvar till första ultraljudet...

/M-J


Äntligen slut med det där glägget!

Idag är vi på dag 6+5.
Snart ny vecka alltså...Eller snart och snart. Tiden gårsupersakta! Vill bara att det ska bli den 26:e nu! Villebråd bebbe, vill se det pickande hjärtat!

I förra veckan (i fredags?) hade vi oss en liten scare. Det hade kommit något som antagligen var lite gammalt blod, brunt. Ochman befarar förståss det värsta om missfall... Så vi gick som på nålar och hoppades på attdet inte skulle komma något mer! Och det gjorde det inte. Inget mer under fredagenoch inget under hela helgen. Skönt! Och det var så pass lite i fredags att det känns inte som någon anledning till oro. Bara sånt konstigt som kan komma under en graviditet.

Jag har jobbat fredag, lördag, söndag. Och är helt död.
Jag är konstant trött numera!!! Dödströttvid åtta, nio, på kvällen. Så jag nästanbörjar gråta för attjag inte orkar resa mig från soffan, göra mig i ordning och gå å lägga mig.
Idag är jag ledig men det väntar 3 arbetsdagar nu innan någon längre ledighet. Jaglängtar.

Brösten gör inte lika ont längre. Är dock som sagtrejält trött ochäven illamående.
Progesteronet gör att jag mår ännu sämre. Och jagär skitless på att tadem!!! Jobbigt, speciellt den som skall tas dagtidnär man är på jobbet! Inte kul!!!
Idag ringde jag så till Fertilitetsenheten ochfrågade hur länge jag ska ta Progesteronvagitorierna, eftersom vi inte fått något info om det. Och tydligen kunde man sluta med dem på testdagen då vi fick ett positivt graviditetstest. Suck. Det är inte farligt ellerdåligt att ta dem längre än så men nu kan jag alltså sluta med dem. Bra!

/M-J


Vecka 7

Idag går vi in i vecka 7, dvs 6+0.
Därmed har vi klarat av 15% av graviditeten nu. :o)

Detta har firats nu på morgonen med att kissa på sticka. Still preggo. Nu är teststrecket starkare än kontrollstrecket.
När man testar ska man hålla ner stickändan i urinet i 15 sekunder. Strecket kommer upp DIREKT när man stoppar ner stickan i kisset och hinner bli fullt starkt långt innan dessa 15 sekunder ens hunnit passera. ;oP
Inga tvivel enligt testerna alltså. Very preggo they say! Yey! ;oD

/ M-J


Cravings much?

Blev plötsligt tvungen, ja TVUNGEN, att springa ner till Livs för att handla lite...
Precis som under förra graviditeten så räcker inte Colan till längre, inte tillräckligt sött. Måste ha något riktigt sötsliskigt!
Kilade ner i pyjamasbyxor och en sexig bulle mitt på hjässan. Hett. Men vem bryr sig!? Har man cravings så har man! Det var liksom nära tårar där... ;oP

/M-J


Lättnad?

Idag har jag varit på vårdcentralen och visat upp min rygg. Frugan fick lov att hänga med för jag vågade INTE gå dit själv. Hon fick tvinga mig att boka tiden också, vilket jag gjorde för 1-2 veckor sen...
Hur som, jag har haft en "plopp" på ryggen som växt. Den uppkom nån gång runt förra graviditetens början... Först trodde Mickis att det var en stor finne jag hade på ryggen men sedan har den fortsatt växa... Och nu när jag blev gravid den här gången så uppkom det i samband med det en växtspurt och den blev ytterligare lite större, röd och irriterad, samt stenhård och känslig. Gjorde ont att komma åt den, tex att sitta i soffan och luta ryggen. Jobbigt.
Jag vart såklart livrädd och tänkte cancer. :oS
Efter att ha bokat tid sen så la det sig igen, rodnaden försvann, slutade göra ont och kändes inte lika stor. Den vart inte hård längre heller.
Gick dit iaf och hon trodde inte att det var något farligt utan bara en mycket vanligt förekommande talgkörtelsamling (?) eller nåt sånt. Fick remiss för att ta bort det.
Passade även på att få en till remiss på en gång, för att ta bort en "plupp" jag haft på huvudet i hårbotten typ forever, kanske ända från födseln.. (!?) Även den trodde hon att bara var nån talgtjofräsch eller nåt sånt och alltså inget farligt...
Känner mig lättad. :o)

/M-J


Time doesn't fly...

Postar en bild med kisstickor (från i söndags?) som jag glömt posta.
Eftersom jag har ett stort överflöd med graviditetstester hemma nu så kan jag lika gärna använda nån lite då och då...
Nån sorts lugnande för att se att jag fortfarande är preggo..!? Även om de där stickorna egentligen inte säger så mycket mer än att min kropp producerar hcg..!? :oS
Mår för övrigt fortfarande illa, som tusan. Inte så jag kräks men rejält illamående! Jag kräks juh aldrig så det tvivlar jag på att jag skulle göra under graviditeten heller...
Känner mig väldigt "hormonal" också ibland. Lite störigt. Grina tom till Heart of Dixie i söndags, What the fuck... Och senast igår kväll vart jag sådär hormonell... Kan inte ens förklara det...
Längtar (som fan) till VUL om två veckor och en dag! Vill se vår bebido! Vill se DUNK DUNK DUNK... Eller tick tick tick... ;o)
Tiden går otroligt sakta nu!

/M-J


Pickande hjärta...!?

Hjärtat bör ha börjat picka där inne nu, i slutet på förra veckan nån gång...

/M-J


Still preggo

Beställde fler stickor förrförra veckan men de vart slut på lager och försenade men kom nu den här veckan istället.
Igår använde vi då en. Och jag är visst firtfarande väldigt gravid! ;o)

Bloggar inte så mycket just nu. Vet inte varför. Dels så är det väl så att jag genomgått dessa tidiga veckor förut, så det är inget nytt egentligen... Men mest kanske det är att jag inte vågar skriva så mycket? Rädd att jinxa det?
Längtar mest bara till den 26:e nu!

Mårdåligt till och från. Särskilt när jag är hungrig. Vilket jag är för det mesta. Kan bli typ dödshungrig också helt plötsligt.
Är trött som tusan på morgnar och kvällar.
Kissnödig stup i kvarten! Känns som det är nästan det enda jag gör, springer på toa...

/M-J


Över 3 veckors väntan...

Ja enligt ordination från barnmorskan så skulle vi göra ett graviditetstest söndag 2/9 och sedan höra av oss på måndagen...
Så igår fick det bli en till Clearblue och resultatet..? Plus! Starkt! Knappt så det går att få starkare!? ;oP
GRAVID!!! Heheh...
Ringde Fertilitetsenheten imorse då och nu har vi äntligen fått tid för första ultraljudet! Det blir onsdag 26/9. Över tre veckor till det!!! Jobbiga veckor!!!!
Men den här gången MÅSTE det få bra! Det SKA gå bra! Vi SKA SKA SKA se ett pickande litet hjärta om 3 veckor och 2 dagar!
Den dagen som vi ska göra ultraljud går vi in i vecka 9 redan, dvs 8+0. Efter ultraljudet som alltså SKA gå bra den här gången så återstår bara några veckor till 12-veckorsnojjan är över. Men sen lär man väl noja sig över andra saker istället, heheh... ;o)


/M-J


RSS 2.0