Skötbord!

Utöver att bygga ihop vårt nya skötbord inte många knop gjorda! Bara sängen och glott på tv... Vi har båda legat halvdöende typ. Kattfan gillade skötbordet, suck.

/M-J


Katten var iaf nöjd

Nöjd katt ligger på halvdöd mammas mage och myser. Snacka om att jag var helt slut här, typ döende, heheh...

/M-J


Hobbit

Fick biobesök i julklapp av finaste M&S. Vart bjudna på the Hobbit.

/M-J


Annandagen

Däckad i M&S soffahela dagen. Marko och Mickis var nöjda med att glo på jäkla barnhockeyn iaf... (JVM)...
Och Loui gillar att titta på sig själv i kameran. ;o)

/M-J


Juldagen

Juldagen firade vi i Tullinge med min familj. Vi åt julmat igen och tomten kom på besök. Tydligen hade alla varit snälla i år och gick fina julklappar, vi, knodden i magen, alla andra och förstås Loui. :o)

/M-J


Julafton

På julafton åktevi hem till farmor Eila och firade jul där först och sedan sent på kvällen hemma själva med katten.
Bebis hade juh smörat en massa och fick bamseklappen med godsaker!
Jag fick smycken, örhängen och armband, samt mobilväska. Och en datenight med restaurangbesök. Det enda som jag hade på min önskelista - nåt som man kan göra tillsammans! ;o)
Frugan fick hörlurar, lego och en hotellövernattning på Hilton.
Känns inte som nån bra julklapp alls till henne, är inte allsnöjd i år, för känns som jag gav nåt jag egentligen själv önskade (som sagtnåt att göra tillsammans) men hennes önskelista innehöll ehhm INGET! Och typ allt jag kom på skulle även jag ha nytta av... :oS
Ja ja, E fick också en julklapp. En komboklapp till E och mamma Micaela. En Barcelonabody.

/M-J


Vecka 22

Läste om en tjej som också väntade barn till maj. Hennes är här nu!!! Japp, känns helt sjukt att tänka att nån annan ungefär likalångt gången (vecka 22) fött nu! En annan har liksom fortfarande lite svårt att ens greppa graviditeten...

/M-J


Mer handla...

Lördag. Först jobb... men hem tidigare, fick sjukanmäla mig. Blä.
På vägen hem passade jag på att handla, så man skulle slippa gå ut sen resten av helgen! Blev en massa babygrejer också i farten, oljor och krämer och vem vet vad...
Sen vart vi ändå tvungna att åka och handla igen under kvällen och jaga julskinka....
Nu är också alla julklappar inslagna och klara!

/M-J


Glass

I fredags var det julmys på jobbet. Skulle gå men var helt död på morgonen och somnade om istället. :oS

Sen lite senare var det dags för besök på MVC. Fick moderskapsintyg, lyssna på hjärtat och så... 142 slag i minuten slår vår bebis hjärta i.

Så var det tvunget att göras lite julshopping också! Julklappar.
Med matpaus då de andra åt mat och jag glass/efterrätt. Personalen tyckte jag var konstig och påpekade att det var snö ute! Men att jag var gravid fick duga som förklaring. Dessutom är det juh dom som har glass på menyn ens!

/M-J


En till

En till bild från vecka 21...

/M-J


Cheesus...

Oh My... Vad hände!? :oS
Vecka 21, magen i vädret. Känner mig väldigt uppsvälld idag, minst sagt.

/M-J


Halvtid!

Vecka 21.
Femte kalendermånaden, sjätte graviditetsmånaden.
Passerat hälften, ny andra halvlek!

/M-J


Lekt med Loui! <3

Idag har vi passat Loui.
Vi har varit uppe på Torekällberget i snöoväder. Inte mycket djur ute, de var smartare än oss och höll sig inne.
Loui har åkt pulka. Vi var och handlade fika, lussebullar, och fikade hos oss. Sen har vi bakat pepparkakor! Och lekt/myst med katten. :o)
Sen kom mamsen och papsen och vi har käkat pizza. Nu hänger vi i deras soffa i Tullinge. :o)

/M-J


Klädköp till den lilla?

Bara ett tips för den som känner oss in person och tänkt köpa kläder till vår lilla bebis, köp stl 62 eller större! Mindre kläder har den lille redan av så pass mycket så det kanske inte kommer att hinnas användas! ;o) Nåja nu kanske jag överdrev men det finns tillräckligt iaf. :o)

/M-J


Krävande

Fräck katt vi har alltså. Ligger i sängen och surfar på mobilen när hon kommer och helt sonika bara kliver upp på mig och lägger sig rakt över ena armen så jag inte kan röra den. Jag drar bort armen eftersom hon mosar den! Hon tycker jag är fräck och blänger på mig. Senläggerhon sig till rätta igen. Jag lägger tillbaka armen och fortsätter surfa. Hon upptäcker armen: mmmm kudde!!!
Näää nu fåre räcka! Tänker jag kliva upp bara för det och käka istället! Den andra krävande varelsen inuti magen blir iaf glad då... ;o)

/M-J


Inte skönt alls

Ja soverinte alls bra längre. Allt är bara så obekvämt!
Och drömmer massa och ofta obehagliga drömmar. Som tur är hittills inget om liten i magen men däremot att det hänt andra närstående saker... :oS Jag brukar annars oftast inte minnas vad jag drömt på natten men nu när jag sover så dåligt så minns jag även drömmarna...

Inte nog med att man sover dåligt. Har dessutom ont. I magen. :o(
Det är ömt och i vägen.
Det gör dessutom väldigt ont om jag tex suttit i soffan och ska resa mig. Det går inte att resa sig raklång på en gång för då stramar det och gör riktigt ont i magen. Så jag får stå som en pensionär och oja mig dubbelvikt först och så riktigt sakta och försiktigt sträta upp magen. Jobbigt.
Även på jobbet märker jag att magen är i vägen och det gör ont om man råkar klämma den lite, typ när jag ska fixa nåt på nedre hyllor eller plocka något från golv. Jobbigt.
Magen är väldigt spänd och hård nu. Antar att det växer så det knakar nu?

Men klart jag är glad för magen. Eller egentligen för den lilla som växer där inne! <3

/M-J


Babybula?

Såhär såg jag ut imorse. ;o)
Trött som fasiken var jag! Tröttheten är tillbaka. Inte undra på, för soververkligen inte bra längre. Magen är i vägen och framförallt är allt så obekvämt!

/M-J


Magbilder


Vecka 20

Ojdå, tjugonde veckan!
Känner ibland att liten vänder sig där inne, nån boff blir det också ibland och varje gång jag känner nåt så blir jag lika förvånad och undrar vad det var tills jag kommer på att ja just ja, det är vårt barn!! :oD
Än så länge gå det inte att känna något utåt, tyvärr... Och jag undrar när sjutton det ska gå det!!?
Tydligen så har jag inte bara moderkakan i framvägg utan även bakåttiltad livmoder! :oS

/M-J


Vilket skämt/hån!?


Vill ha svar!

Jag är så irriterad. Var juh ochkollade på några lägenheter förut och en av dem tackade vi ja till! Dock så hade vi bara köplats 15 på just den och en somhade plats 9 sa faktiskt till oss att han också skulle svara ja.... Hur som, han kanske inte klarar kraven, vad vet vi... Och nu står det bara att hyresvärden behandlar ansökningarna. Hur länge då!!!? Vill ha ett svar!! Även på dem vi svarat nej till är det samma... Och totalt har vi 5, en som vi sagt ja till och 4 nej. Så just kan vi inte heller gå vidare och söka annat, för 5 är max. Så jobba lite snabbare tack!!!!!

/M-J


Nu vet vi könet!

Ja idag var vi på rutinultraljudet!
Trodde inte vi var så spända eller nervösa men ingen av oss sov särskilt väl inatt, så tydligen!
Allt gick hur som helst bra. Inga konstigheter. Barnet följer sin kurva och allt verkar finnas där det ska och se ut sonder ska.
Angående ta reda på könet, vilket vi så länge velat om, så bestämde vi oss till slut igårkväll. Väl på ultraljudet sa vi inget först och hon frågade inte heller om vi ville veta. Men när hon höll på och kollade urinblåsan och sedan mätte lårbenet så frågade jag. Och nu vet vi alltså. MEN jag vill inte riktigt skriva ut det på internet än! ;o)
Eftersom vi nu vet könet så är även namnet klart! Hela, förnamn, två mellannamn och ett efternamn. Om vi inte mot förmodan skulle ångra oss! Eller att hon såg fel!!? Men hon sa att hon såg så pass bra att hon var 100% säker på saken.
När vi fick reda på det vart jag hur som helst både besviken och jätteglad på en och samma gång. Men jag vet att jag hade kännt exakt lika om hon sagt tvärtom, för det spelar inte någon roll om det är en pojke eller flicka - både flicka och pojke har sina fördelar! Och jag är världens lyckligaste bara vi får vår BEBIS!

/M-J


RUL


Det lilla huvudet


2:a advent

Efter jobbet idag dags att tända ljus nummer 2. Och så julmust och saffransbulle på det! Imorgon är det dags för rutinultraljudet!!!
/M-JJag på julbord


Julbord

 
 
 
I föregår var frugan iväg med jobbet och igår var jag på julbord med jobbet. Kan tyvärr inte ladda upp så mycket bilder från det då blogg.se-appen totalhavererat och ej går att starta upp ens längre trots upprepade raderingar av appen och nya nedladdningar. Inte heller funkar webbversionen särskilt väl så får nöja mig med EN bild per inlägg. Suck! 
Det var trevligt iaf men i slutet var gravidot slut i kroppen! Efter showen försökte dansarna/artisterna dra upp oss för att dansa. Hells no! Jag orkade vid det laget Knappt SITTA upp, så dansa... NEJ. 
 
/M-J 
 
 

Vilket kön?

Jag har kollat in olika tester/myter om vad det är för kön på bebisen i magen...
Och 8 säger pojke, 3 flicka.
Min egen magkänsla säger pojke och så har jag känt länge nu.
Undrar om man har rätt..!?
Vet fortfarande inte om vi ska ta reda på det på måndag... :oS

/M-J


Starkare hjärtljud

Den där dopplern vi köpte är verkligen värd varenda krona den kostade! Har använt den lite då och då för att stilla oron och det känns superbra att ha den hemma för det! Är juh förstföderska och har dessutom moderkakan i framvägg så känner inte sparkar än. (Några rörelser troooor jag att jag kan ha känt nån gång men inget att räkna med än riktigt.) Magen är inte tillräckligt stor än heller för att jag ska vara nöjd och jag har bara gått upp 3kg hittills. Känner mig inte sådär jättegravid direkt så ibland smyger sig oron på.
Bebben har växt en massa, det märks när vi använder dopplern. Dels så är den högre upp nu och dels så är hjärtljuden så himla mycket starkare nu! Förut var det väldigt lågt men nu bankar det på så man nästan får dra ner på volymen för att inte få ont i öronen. ;oP
3 dagar kvar till ultraljud!

/M-J


Årsdag

Jag har haft ont i halsen, känt mig snorig och febrig ett tag nu. Och igår orkade jag inte vara kvar på jobbet till stängning, så jag gick hem. Nu är jag (tack och lov) ledig i tre dagar, lägligt med tanke på rådande snöstorm också.

På kvällen igår myste jag och frugan. Firade att vi träffats förförsta gången den dagen för några år sedan...
Vi blev inte tillsammans den dagen för vi kämpade emot att fatta läget, speciellt jag lyckades förneka det i drygt 3 veckor, hahah...
Vi tog iaf allakuddar från soffan och la på golvet, tog täcket från sängen, la oss och kollade film och myste. Jag hade även presenter till Micaela. Eller en blev både till henne och lilla E...

Idag har jag bara degat i soffan. Vägrar gå ut i snöhelvetet. Till middag beställde vi hem pizza!
Imorgon får vi se hur vi löser middagsfrågan, för som sagt - utvill man inte gå!

/M-J


Vecka 19 - Ta reda på könet..!?

Nittonde veckan!

5 dagar till rutinultraljudet. Och vi velar än angående att ta reda på könet eller ej... :oS Har hela tiden tänkt att vi harjättelång tid på oss att bestämma oss... Men näää det har vi inte längre!
Från början var vi säkra båda två! Jag på att jag absolut ville ta reda på det och Mickis på att hon ville behålla det som en överraskning! Nu har hon väl blivit mer nyfiken och jag dragit mer åt att jag vill inte veta ÄN! Jag tror att jag vill behålla den nyfikenheten och spänningen ett tag till! Men jag kan inte riktigt se att jag vill ha det beskedet på BB heller... :oS Då vill jag bara att allt ska löpa på bra och snabbt och säkert för barnet! Och att jag/vi äntligen ska få träffa vår son/dotter, inte få reda på vad vi fått,.. Jobbigt beslut det här...

/M-J


Mys med magen

Såhär såg det ut igår kväll...
Bebis som klättrat halvt upp på mamsens mage (benen kvar nere på soffan) och brett ut sig över magen. Mysigt värre. Hon gillar magen och myset med sitt kommande småsyskon... ;o)

/M-J


1:a advent

En bild kom visst inte medi förra inlägget.

/M-J


1 advent

Bebis är så gosig. Hon vill hela tiden kommaoch mysa med magen! :o)
Det gjorde hon igår kväll också i soffan när vi satt och kollade på Junior Eurovision Song Contest.
Lelle kom över också och vi satt och snackade till halv två. Trevligt.

Idagbörjade vi dagen med mysig adventsfrukost. Risgrynsgröt, lussebullar, kaffe/varm choklad och julmust till tända ljus. Och ja, dom tur var så tyckte gravidot att julmust var gott trots förändrade smaklökar. Skönt! :o)

Nu jäser frugan i soffan till skidskytte. Jag väntar på att klockan ska gå så vi kan titta på en film som börjar vid tretiden...
Och så lyssnar vi på julmusik. Finsk just nu, till Micaelas stora glädje. ;o)

Åå vad jag längtar efter jul nu!!!
Och jag har önskat julklapp av E. Sparkar vill jag känna i jul! Om inte det lilla barnet kan fixa den lilla julklappen till mamsen kanske inte mamsen fixar några till den sen kommande jular hotar jag med...

/M-J


1 December

Idag har vi städat och julpyntat hemmet! Det är juh trots allt 1 December idag! Och vi har förstås även öppnat första luckan i våra julkalendrar och kollat på julkalendern på TV.
Vi var också iväg tidigare och hämtade ut paket med 6 babypyjamasar i olika storlekar och en bärsele. :o)
Vi handlade också. Och imorgon blir det adventsmys med lussebullar och första julmusten. :o)
Får se vad gravidot tycker om julmust nu då när smaklökarna förändrats så mycket... :oS

/M-J


Favorit i repris?

Igårkväll fick jag skjuts hem från jobbet av mamma och P. Eller egentligen inte hem utan pålägenhetsvisning. Den lägenheten tackar vi nej till dock.
Sedan följde väntande på en kraftigt försenad buss pga halka. Och så ut och käka och dricka drinkar och kolla lite på hockey också. Jag åt en favorit i repris, biffstek med en massa lök!

/M-J


RSS 2.0